The Capitalist Blues

Leyla McCalla (VS)
vr 22 mrt 19
20.15
  • vr 22 mrt 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Leyla McCalla is een Haïtiaans-Amerikaanse muzikante die woont in New Orleans. Ze zingt in het Frans, Creools en Engels en speelt cello, banjo en gitaar. McCalla is sterk beïnvloed door traditionele Creoolse en Haïtiaanse muziek, cajun en Amerikaanse jazz en blues.  Haar songs zijn tegelijkertijd elegant, aards, bezield en gekruid met humor. En geworteld in de broeierige bayous.

Haar derde album ‘The Capitalist Blues’ producete ze voor het eerst met een band, King James and the Special Men, geleid door Jimmy Horn.
 

Geïnspireerd door het verdeelde klimaat in Amerika maakte McCalla ‘The Capitalist Blues’, een verzameling songs over de psychologische en emotionele invloed van het leven in een kapitalistische maatschappij. Het kapitalistisch systeem rolt als een pletwals over mensen heen waardoor ze zich geïsoleerd voelen en zichzelf kwijtraken. Dit gevoel is de Capitalist Blues en de songs van het album zetten je aan om je hier niet in te verliezen en je te verzetten. McCalla presenteert haar nieuw album met fantastische muzikanten als Lakou Musik, Corey Ledet, Shannon Powell, Carl LeBlanc en nog vele anderen. ‘The Capitalist Blues’ werd opgenomen in House of 1000 Hz in New Orleans door Andrew "Goat" Gilchrist en uitgebracht door Jazz Village/PIAS.

 

London Sunday Times en Songlines verkozen haar eerste plaat tot album van het jaar!
 

prijzen

voorverkoop: 17 euro
aan de kassa: 19 euro

een prachtige kleurrijke plaat, met veel uitzinnige dansmuziek (****)

De Standaard
Leyla Mc Calla

credits

 foto: Sarrah Danziger

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie