Danny Willems

Reverence

KVS / Michael De Cock met Chris Lomme
do 25 apr 19
20.15
  • do 25 apr 19
    20.15 - 21.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Chris Lomme wordt tachtig. In ‘Reverence’ blikt ze terug op zestig jaar spelen. Met een handvol archiefbeelden, herinneringen en een paar voorzichtige danspasjes kijkt ze over haar schouder en blikt ze vooruit. Een solovoorstelling over groot verdriet en klein geluk, loslaten en een leven vol liefde.

Tien jaar geleden schreef Michael De Cock, na lange gesprekken met Chris Lomme, ‘Achter de Wolken’, een theaterstuk dat later verfilmd werd, met haar in de hoofdrol. De voorbije maanden hebben ze in alle stilte, ver weg van camera’s en media, gewerkt aan een nieuwe voorstelling, ‘Reverence’. Na een intense zoektocht samen over verlies en loslaten, staat Michael in voor tekst en regie. Lisbeth Gruwez choreografeert een van Vlaanderens grootste diva’s. En documentairemaker Kenneth Michiels doorworstelde het immense VRT-archief.

documentaire Chris Lomme, een reverence

Naar aanleiding van de 80ste veraardag van Chris Lomme maakte VRT een documentaire over haar leven en carrière. Deze kan je hier online bekijken tot 31 mei 2019.
 

de selectie van Michael De Cock

Michael De Cock selecteerde in het kader van de heropening van onze vernieuwde schouwburg vijf voorstellingen. Met ‘Reverence’ voegt hij nog een zesde voorstelling toe aan zijn selectie. meer info

Deze voorstelling gaat in gaat in première in de KVS Brussel en speelt daarnaast enkel in in Kortrijk (geboortestad van Chris Lomme) en cultuurhuis de Warande.
 

credits

Deze voorstelling kwam mee tot stand dankzij CANVAS.

tekst en regie: Michael De Cock
met: Chris Lomme
choreografie: Lisbeth Gruwez
beeldmateriaal VRT-archief: Kenneth Michiels

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie