de Singer

Ambrose Akinmusire Quartet
wo 17 jan 18
-
do 17 jan 19
Data & tickets
 • wo 17 jan 18
  20.30
  op locatie, Vlaanderen
  de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
  Geweest
 • do 17 jan 19
  20.30
  op locatie, Vlaanderen
  de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
  Geweest

De Amerikaanse trompetvirtuoos Ambrose Akinmusire is één van de briljantste jazzmuzikanten van het ogenblik. Onlangs verscheen zijn vierde album op het legendarische Blue Note Records.

 

Reeds als 19-jarige vraagt saxofonist Steve Coleman hem mee op wereldtournee met zijn band ‘Five Elements’. Later volgen samenwerkingen met o.m. Esperanza Spalding, Vijay Iyer en Jason Moran. In 2007 wint hij de prestigieuze ‘Thelonious Monk Award'. Maar ook binnen de hiphop maakt hij naam. Zo speelt hij de trompetlijnen op ‘Mortal Man', het poëtische slot van Kendrick Lamar’s meesterwerk ‘To Pimp A Butterfly’.

Het Ambrose Akinmusire Quartet speelde de voorbije jaren op zowat alle grote festivals. Het concert in de Singer is wellicht een laatste kans om deze topgroep in een kleine club aan het werk te zien!

Groepslid Justin Brown, volgens The New York Times 'a Monster on Drums', speelt dit voorjaar twee keer in de Singer. Op 17 april komt hij terug met het Chris Potter Trio.

credits

Ambrose Akinmusire - Trompet
Sam Harris - Piano
Harish Raghavan - Bas
Justin Brown - Drums
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie