UNITY live + afterparty

Black Roots + Gentleman’s Dub Club + Mad Professor + Aisha
za 16
maart
 • za 16 mrt
  21:00 - 04:00
  de Warande, Kuub, Turnhout
  de Warande - Kuub, staand
 • za 16 mrt
  23:59 - 04:00
  de Warande, Kuub, Turnhout
  de Warande - Kuub, dansend

UNITY, hét jaarlijks reggaefeest in Turnhout.
 

line-up

LIVE@KUUB

20 uur: toog open

21 tot 22 uur: Gentleman's Dub Club

22.30 tot 23.30 uur: Black Roots

SOUND@FUTUR

22 uur tot 04 uur: afterparty met Mad Professor and Aisha + Giraffe Soundsystem

 


 
 

prijzen

UNITY live + afterparty

vvk: 21 euro
adk: 24 euro


UNITY afterparty

vvk + adk: 7 euro

 

 

Black Roots

Black Roots zouden we u eigenlijk niet meer hoeven voor te stellen. Dit instituut uit St. Paul's in Bristol behoort tot het beste wat het Verenigd Koninkrijk op reggaegebied al heeft voortgebracht en is ondertussen alweer actief sinds 1979. De band splitte in de jaren negentig van de vorige eeuw, maar kwam terug onder de aandacht dankzij enkele uitstekende heruitgaven van hun oudere werk op het ondertussen alweer ter ziele gegane Franse label Makasound.

Sindsdien bracht Blackt Roots opnieuw menig oerdegelijk rootsalbum uit. Laatste in het rijtje is het splinternieuwe 'Take It', dat ze met veel plezier komen voorstellen in de Kuub, al zijn we ervan overtuigd dat ze die avond ook volop uit klassiekers als 'Bristol Rock', 'What Them A Do' en natuurlijk 'Juvenile Delinquent' zullen putten. Zet u schrap voor een avondje UK roots van de bovenste plank!

Lees hier de recensie van het laatste album van Black Roots op reggae.be.

 

Gentleman’s Dub Club

Het achtkoppige Britse Gentleman's Dub Club staat met zijn aanstekelijke mix van dub, UK steppers, reggae en electro al sinds 2006 garant voor een stomend feestje.

Met langspelerdebuut 'FOURtyFOUR' verwezen de heren in 2013 nog naar 44 Headingly Lane, de locatie in Leeds waar het destijds allemaal begon.

De leden van de band leerden elkaar kennen in het Leedse studentenleven en liepen het reggae- en dubvirus op tijdens de maandelijkse SubDub feesten van de Leedse Sound Iration Steppas.

Sinds de release van 'FOURtyFOUR' bracht Gentleman's Dub Club al de ene na de andere knaller uit ('Big Smoke' uit 2015, gevolgd door 'Dubtopia' in 2017) en in Turnhout komen ze het splinternieuwe 'Lost In Space' voorstellen!

 

Mad Professor


Neil 'Mad Professor' Fraser is een discipel van Lee 'Scratch' Perry en een van de toonaangevende reggae- en dubproducenten van de tweede generatie. Zijn studio en label, Ariwa, zorgde voor enkele van de beste Britse reggae producties en artiesten uit die tijd.
Het Ariwa label scoorde hits met nummers van onder meer Macka B, Pato Banton, Jah Shaka, Johnny Clark en vele anderen, waaronder ware reggaelegendes als Lee 'Scratch' Perry, U-Roy, Sly en Robbie, Horace Andy, Yabby You en Bob Andy.
 

Aisha


Als dochter van een sound system operator zingt Aisha zingt al sinds haar achtste.
Haar eerste albums, 'High Priestess' en 'True Roots' werden geproduceerd door Mad Professor op zijn Ariwa label en 'Zions Daughter' en 'Raise Your Voice' door Twinkle Brother Norman Grant. Allemaal zijn ze ondertussen uitgegroeid tot rootsklassiekers.
Toen The ORB 'Creator' samplede voor hun hit 'Blue Room', en Ministry of Sound het nummer gebruikte op 'Roll To The Floor', bereikte Aisha een nog breder publiek.
Het uit 1986 daterende 'Creator' werd bovendien voortdurend gespeeld door sound system legende Jah Shaka, waardoor het niet alleen haar signature tune werd, maar ook een absoluut roots anthem.
 

 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie