UNITY live + afterparty

Black Roots + Spiritual
za 16
maart
 • za 16 mrt
  21:00 - 04:00
  de Warande, Kuub, Turnhout
  de Warande - Kuub, staand
 • za 16 mrt
  23:59 - 04:00
  de Warande, Kuub, Turnhout
  de Warande - Kuub, dansend

UNITY, hét jaarlijks reggaefeest in Turnhout.
 

line-up

21 tot 22 uur: Spiritual

22.30 tot 23.30 uur: Black Roots

24 uur tot 04 uur: afterparty met UNITY soundsystem

 


 
 

prijzen

UNITY live + afterparty

vvk: 21 euro
adk: 24 euro


UNITY afterparty

vvk + adk: 7 euro

 

 

Spiritual

We kunnen ons voorstellen dat de naam Spiritual nog niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar daar zou wat ondergetekende betreft snel verandering in moeten komen, want iedereen die de man al live aan het werk gezien heeft weet dat hier een nieuwe oerkracht in de reggae is opgestaan.

Met een stem die exact het midden houdt tussen die van legendes als Burning Spear en de betreurde Joseph Hill (Culture), en een podiumprésence waarmee hij zijn artiestennaam alle eer aan doet, blaast Spiritual nu al een tijdje reggaeliefhebbers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan van hun sokken.

Spiritual deed zijn eerste zangervaring op in het lokale kerkkoor, maar in plaats van zich meteen volop op een muziekcarrière te storten, besloot hij echter om zich eerst te wijden aan het in de praktijk brengen van zijn Rasta-principes. Het was pas toen hij in 2013 samen met Alborosie 'Marathon' opnam (terug te vinden op Alborosie's 'Specialist presents Alborosie & Friends' album) dat zijn leven een andere wending begon te krijgen. In 2017 volgde dan het toepasselijk getitelde debuutalbum 'Awakening en de rest is geschiedenis. Zijn naam mag u dan nu nog weinig zeggen, wij garanderen dat u hem na Unity nooit meer vergeet!

 

Black Roots

Black Roots zouden we u eigenlijk niet meer hoeven voor te stellen. Dit instituut uit St. Paul's in Bristol behoort tot het beste wat het Verenigd Koninkrijk op reggaegebied al heeft voortgebracht en is ondertussen alweer actief sinds 1979. De band splitte in de jaren negentig van de vorige eeuw, maar kwam terug onder de aandacht dankzij enkele uitstekende heruitgaven van hun oudere werk op het ondertussen alweer ter ziele gegane Franse label Makasound.

Sindsdien bracht Blackt Roots opnieuw menig oerdegelijk rootsalbum uit. Laatste in het rijtje is het splinternieuwe 'Take It', dat ze met veel plezier komen voorstellen in de Kuub, al zijn we ervan overtuigd dat ze die avond ook volop uit klassiekers als 'Bristol Rock', 'What Them A Do' en natuurlijk 'Juvenile Delinquent' zullen putten. Zet u schrap voor een avondje UK roots van de bovenste plank!

Lees hier de recensie van het laatste album van Black Roots op reggae.be.

 

Spiritual
Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten