een wandeling met licht en beweging

UIT HET DONKER II
6
feb
-
9
feb
 • 6 feb - 9 feb
  op locatie, regio Kempen
  De Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
  gratis

een activiteit van STORMOPKOMST

UIT HET DONKER II zet je in beweging. Deze avontuurlijke wandeling in het donker neemt je opnieuw op trektocht doorheen de Hoge Rielen, langs verschillende wegen en paadjes, in een lus met vertrek en aankomst aan de Winterbar.

Verschillende kunstenaars maakten nieuw of speciaal voor deze gelegenheid aangepast werk. Onderweg ontdek je hun unieke licht- en bewegingsinstallaties.


Op het midden van de wandeling, aan gebouw 11, vind je ons café Halfweg met hartverwarmende drankjes en voetverwarmende muziekjes.

 

kunstenaars

Het vuurtorenlicht, het nieuwe werk van Zoro Feigl, laat honderden ogen je aanstaren. Afhankelijk van je eigen perspectief ontdek je steeds nieuwe reflecties.
 

Choreograaf, beeldend kunstenaar en scenograaf Karel Burssens maakt een nieuw werk waarin jouw eigen perspectief ten opzichte van het omliggende landschap in vraag gesteld wordt.
 

'Sun' van Oscar Peters zet ons sterrenstelsel op zijn kop. De zon geeft geen licht, maar weerschijnt als de maan, met de heftigheid van een cheerleader.


Bij Schellekens wordt jouw adem het scherm waarop een tekst wordt geprojecteerd. Anderen hebben dus jouw adem nodig om het werk te kunnen zien.


Daems van Remoortere installeert 'Track Tracy'.


Kijk je graag naar de zonnen van andere sterrenstelsels? De sterrenkundigen van Cygni stellen bij open hemel dit jaar hun telescopen op om de sterren en planeten te bewonderen.
 

Jeugdhuis Wollewei creëert samen met een aantal jongeren met video-mapping een eigen universum.

 

 

praktisch

 • toegang gratis
 • start en vertrek aan Winterbar
 • honden zijn niet toegelaten op het domein van de Hoge Rielen
 • TIP: neem je zaklamp mee

 

Schellekens
Schellekens
Bart Van der Moeren
Bart Van der Moeren

Credits

 kunstenaars: Zoro Feigl, Oscar Peters, Karel Burssens, Schellekens en Daems van Remoortere

Bekijk onze thema's

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten