College Homo Roboticus

TE GAST: Vrije Universiteit Brussel
ma 13 mei 19
13.00
  • ma 13 mei 19
    13.00 - 15.00
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, vrije zit
    Geweest

Spitstechnologie doet onze leefwereld in sneltempo evolueren. De combinatie van robotica en artificiële intelligentie boort een schijnbaar eindeloos aanbod van nieuwe mogelijkheden aan, van zelfrijdende auto’s tot en met seksrobots en killerbots. Net zoals de industriële revolutie 200 jaar geleden zal ook deze technologische revolutie onze samenleving drastisch veranderen op alle mogelijke vlakken.

Maar hoe past de mens in deze technologische (r)evolutie? De VUB stelt de aandacht voor de mens in de technologie centraal. Meer dan 30 VUB-professoren en onderzoekers uit alle mogelijke faculteiten zijn met die vraag aan de slag gegaan en hebben vanuit hun discipline bestudeerd hoe technologie verder ten dienste van de mens kan evolueren.

 

Het Homo Roboticus-project leverde een heleboel boeiende onderwerpen, vragen en dilemma’s op en die worden opgepikt door verschillende initiatieven: het Citizen Science project over de aanvaarding van robots, het boeiend boek Homo Roboticus waarin de VUB-experten de link tussen mens en technologie elk vanuit hun eigen vakgebied onder de loep nemen en Homo Roboticus on tour, een wetenschapsevent waarin ze hun inzichten delen met en aftoetsen bij een breed publiek: jonge mensen die op het punt staan van hun weg richting toekomst te kiezen en daarnaast alle nieuwsgierigen die willen weten wat de toekomst brengt.
 

Homo Roboticus on tour

Hoever staan we, waar gaan we naartoe en wat betekent dat concreet voor onze samenleving en voor jou? En hoe zien jullie dat? Met verrassende mini-lezingen en demonstraties bieden de VUB-experten niet alleen kennis aan, maar ook stof tot nadenken en debat. Homo Roboticus on tour daagt scholen en nieuwsgierige, kritische mensen van alle leeftijden uit om te komen luisteren, kijken, denken en in debat te gaan in Brussel, Hasselt, Brugge en Turnhout.
 

meer info en inschrijven

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie