Artist Talk + tentoonstellingsbezoek

The Gulf Between
zo 24 feb 19
14.00
  • zo 24 feb 19
    14.00 - 16.00
    de Warande, Turnhout
    zone Kuub - Houten Zaal (+2)

Met ‘The Gulf Between’ presenteert de Warande een tentoonstelling over zwart, wit en alles daartussen. Op zondag 24 februari doet kunsthistoricus en radiorecensent Jeroen Laureyns een interview met Rinus Van de Velde en Hannelore Van Dijck. Vooraf geeft Peter Morrens de performance 'B=B’.

The Gulf Between

In het werk van de kunstenaars in deze tentoonstelling voeren tonen van grijs de bovenhand. Het verdwijnen van kleur maakt mee deel uit van de kern van hun praktijk. Zo creëren ze een schemerwereld die op een andere wijze connectie maakt met de werkelijkheid. Deze tonale wereld geeft de werkelijkheid weer zoals we haar ervaren als niet-objectieve deelnemer. De werkelijkheid waar herinneringen, visioenen, en bevreemding hun stempel op drukken.


Daarom ook dat – in tegenstelling tot wat we bij het woord grijs vermoeden – deze werken verre van saai zijn, maar vaak net een grote spanning in zich houden.

meer info

 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie