de Singer

David Krakauer ‘Ancestral Groove’
do 28 mrt 19
20.30
  • do 28 mrt 19
    20.30
    op locatie, Vlaanderen
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

De vele lofbetuigingen aan David Krakauers adres liegen er niet om, deze Joodse Amerikaan behoort tot de grootste levende klarinettisten. Hij is een sleutelfiguur van de hedendaagse klezmer en tevens een gerenommeerde stem binnen de klassieke muziek. In zijn loopbaan deelt hij het podium met The Klezmatics, componist John Cage, jazzpianist Uri Caine, funklegende Fred Wesley, het Kronos Quartet en tal van wereldbefaamde symfonische orkesten.


Al meer dan twee decennia lang reist hij doorheen Oost-Europa op zoek naar zijn Joodse roots. Met zijn band ‘Ancestral Groove’ mixt hij de muziek van zijn grootouders en overgrootouders met moderne invloeden uit funk, jazz en hiphop. Het resultaat is ronduit verbluffend! Het Amerikaanse Down Beat Magazine gaf hun album ‘Checkpoint’ dan ook niet minder dan vijf sterren!


In 2014 beleeft de band een absoluut hoogtepunt tijdens de officiële opening van het ‘Museum of the History of Polish Jews’. Een jaar later gaan duizenden uit de bol tijdens de 25ste editie van het ‘Jewish Culture Festival’ in Krakau. David Krakauers ‘Ancestral Groove’ is de wereldtop!
 

credits

David Krakauer - Klarinet
Dj Keepalive - Sampler
Sheryl Bailey - Gitaar
Jerome Harris - Basgitaar
Michael Sarin - Drums
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie