de Singer

Chris Potter Trio
wo 17 apr 19
20.30
  • wo 17 apr 19
    20.30
    op locatie, Vlaanderen
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

De Amerikaan Chris Potter wordt algemeen beschouwd als één van de meest invloedrijke saxofonisten van zijn generatie. Hij speelde met groten als Herbie Hancock, Dave Holland en John Scofield. Maar ook met zijn eigen groepen stond hij de voorbije jaren op zowat elk groot jazzfestival. Dat hij naar de Singer komt voor een clubconcert is dan ook een uitzonderlijke gebeurtenis!

 

En hij brengt een wel héél straffe ritmesectie mee! Tim Lefebvre scheert momenteel hoge toppen. Zo is hij de bassist op David Bowie's meesterwerk 'Blackstar'. Verder is hij een drijvende kracht in de Tedeschi Trucks Band en in de groep van mede- 'Blackstar' muzikant Don McCaslin. Ook drummer Justin Brown is een ster. Hij is te horen op de eerste drie Blue Note platen van Ambrose Akinmusire en recent tourde hij de wereld rond met Thundercat. The New York Times omschreef hem onlangs nog als 'a Monster on Drums'.
 

credits

Chris Potter - Tenorsax
Tim Lefebvre - Basgitaar
Justin Brown - Drums
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie