Openingsfeest expo 'Jong van Hart'

Bloedgroep K
za 16 feb 19
14.00
  • za 16 feb 19
    14.00 - 17.00
    de Warande, Turnhout
    Luifelzaal
    Geweest

Officiële opening van de expo en voorstelling van de 'Jong van Hart' publicatie.
Mét grammofoonmuziek.
 

De sociale en artistieke vzw Bloedgroep K organiseert tussen 16 februari en 3 maart haar 'Jong van Hart' expo in de Warande. Hiermee komt er een einde aan het project dat ze samen met de bewoners en medewerkers van wzc Sint-Lucia en de kinderen van Freinetschool De Regenboog op poten hebben gezet. De vele bezoeken en ontmoetingen werden vastgelegd op de gevoelige plaat. Met een fotoreportage, een video-installatie en kunstwerken van de kinderen brengt de expo het zingen van de tijd in beeld. 

 

Geïnspireerd door de documentaire 'Come Alive' (over de kracht van muziek bij mensen met dementie) trok Tom, 78 toeren verzamelaar en DJ met zijn slingergrammofoon naar het woonzorgcentrum. Daar kwamen zijn platen echt tot leven en riepen ze herinneringen op. 

 

"Muziek en sociaal contact vormen het uitgangspunt, maar op deze expo komen we wel met een artistiek project naar buiten. Johan, fotograaf en mede bezieler van het project wist de rusthuisbezoeken in aangrijpende beelden te vatten.

We laten mensen kennis maken met het leven in een woonzorgcentrum en willen ook de schoonheid van het zorgberoep tonen.

Met onze verhalen en onze slingergrammofoon zijn we ook naar Freinetschool De Regenboog in Turnhout getrokken. Met drie enthousiaste klassen gingen we daarna opnieuw naar Sint-Lucia. Oud en jong speelden, tekenden, zongen en babbelden. Die ontmoetingen in het rusthuis, hun ervaringen en emoties hebben de kinderen ten slotte vormgegeven in verschillende kunstwerken."

 

 

Er werd ook een videoproject gemaakt rond het lied ‘Aan het Noorzeestrand’ van Jan Verbraeken.

 

 

Op deze slotmanifestatie zal ook de Jong van Hart publicatie gepresenteerd worden. Het gehele project werd door grafisch vormgever Bram Kinet (Brrrmmm) in boekvorm gegoten. Zo kan u ook thuis nagenieten van de prachtige fotografie en de teksten die Gert Van Ostaeyen (www.deArgumenten.be) speciaal voor het project schreef.

 

'Jong van Hart' kwam tot stand met steun van Erfgoed Noorderkempen, Stad Turnhout en Cultuurhuis de Warande.

 

Doe de Warande

Deze expo is een Doe de Warande. Elk jaar ondersteunen we een aantal activiteiten met dit project. Heb je plannen voor een lezing, een workshop, een voorstelling, een concert? Kom met je creatieve ideeën naar de Warande en we bekijken samen of we je kunnen helpen dit te organiseren. Samen denken we na of en hoe we je kunnen ondersteunen met je artistiek of creatief project. Verenigingen, vriendengroepjes, iedereen is welkom!

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie