muzikale namiddag 'Jong van Hart'

Bloedgroep K
zo 17 feb 19
-
zo 3 mrt 19
 • zo 17 feb 19
  14.00 - 17.00
  de Warande, Turnhout
  Luifelzaal
  Geweest
 • zo 3 mrt 19
  14.00 - 17.00
  de Warande, Turnhout
  Luifelzaal
  Geweest

De sociale en artistieke vzw Bloedgroep K organiseert tussen 16 februari en 3 maart haar 'Jong van Hart' expo in de Warande. Hiermee komt er een einde aan het project dat ze samen met de bewoners en medewerkers van wzc Sint-Lucia en de kinderen van Freinetschool De Regenboog op poten hebben gezet. De vele bezoeken en ontmoetingen werden vastgelegd op de gevoelige plaat. Met een fotoreportage, een video-installatie en kunstwerken van de kinderen brengt de expo het zingen van de tijd in beeld.

 

Geïnspireerd door de documentaire 'Come Alive' (over de kracht van muziek bij mensen met dementie) trok Tom, 78 toeren verzamelaar en DJ met zijn slingergrammofoon naar het woonzorgcentrum. Daar kwamen zijn platen echt tot leven en riepen ze herinneringen op.

 

Tijdens deze muzikale namiddag draait Bloedgroep K originele liedjes op een authentieke grammofoon.

Muziek en sociaal contact vormen het uitgangspunt, maar op deze expo komen we wel met een artistiek project naar buiten. Johan, fotograaf en mede bezieler van het project wist de rusthuisbezoeken in aangrijpende beelden te vatten. “We laten mensen kennis maken met het leven in een woonzorgcentrum en willen ook de schoonheid van het zorgberoep tonen.

Met onze verhalen en onze slingergrammofoon zijn we ook naar Freinetschool De Regenboog in Turnhout getrokken. Met drie enthousiaste klassen gingen we daarna opnieuw naar Sint-Lucia. Oud en jong speelden, tekenden, zongen en babbelden. Die ontmoetingen in het rusthuis, hun ervaringen en emoties hebben de kinderen ten slotte vormgegeven in verschillende kunstwerken.

 

Er werd ook een videoproject gemaakt rond het lied ‘Aan het Noorzeestrand’ van Jan Verbraeken.

 

Op deze slotmanifestatie zal ook de Jong van Hart publicatie gepresenteerd worden. Het gehele project werd door grafisch vormgever Bram Kinet (Brrr mmm) in boekvorm gegoten. Zo kan u ook thuis nagenieten van de prachtige fotografie en de teksten die Gert Van Ostaeyen (De Argumenten) speciaal voor het project schreef.

 

De expo kan je terugvinden in de Luifelzaal en is elke dag te bezoeken tussen 9 en 17 uur. Neem er de tijd voor.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie