zo 16 jun 19 14.00

Artist Talk

Filip Vervaet + Nick Geboers
zo 16 jun 19
14.00
  • zo 16 jun 19
    14.00
    de Warande, Turnhout
    Expozaal -1

Op zondag 16 juni krijg je de kans om Filip Vervaet zelf aan het woord te horen. Johan Pas interviewt hem en kunstenaar Nick Geboers tijdens onze Artist Talk.

expo Up On The Hill, Down By The River

Van 25 mei tot en met 18 augustus loopt in de Expozaal van de Warande de nieuwe solotentoonstelling van Filip Vervaet. Op de twee niveaus van de zaal, creëert deze beeldhouwer een boven- en een onderwereld. Bezoekers worden meegenomen doorheen een apart universum.


Vervaets werk is een vurig pleidooi voor het voortbestaan van het oeroude medium beeldhouwkunst. Zijn werk sluit aan bij een lange traditie van beeldhouwers als August Rodin of Medardo Rosso. Maar zijn voorbeelden komen ook uit het bredere veld van de beeldende kunst, met namen als Turrell, Kapoor, Rothko en Malevitsj. Zijn werk ademt dan ook een eigentijdsheid uit, en roept zelfs een toekomstbeeld op.
 

meer info

expo Ginnungagap

Nick Geboers (°Herentals, 1987) studeerde in 2014 af als Meester in de fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Als fotograaf verkent hij het medium via uiteenlopende instrumenten en technieken om verschillende fotografische beeldtypes te genereren. Een breed en overkoepelend onderwerp waarop Geboers terugkomt is de natuur. Hij fotografeert plaatsen die sporen bevatten, plaatsen waarin verschillende tijdslagen samenkomen.
 

De titel die hij kiest voor zijn werk in de Warande is 'Ginnungagap'. Het is een woord uit de Poëtische Edda dat verwijst naar een afgrond van schijnbare leegte waaruit de kosmos zich vormde.


meer info 

tentoonstelling Filip Vervaet
Bart Van der Moeren
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie