Clara Hermans
di 5 nov 19 20.15 - 21.15
ARAB CARTOON FESTIVAL

8.2 (14+)

fABULEUS, hetpaleis & Moussem Nomadisch Kunstencentrum/ Radouan Mriziga
di 5 nov 19
20.15 - 21.15
  • di 5 nov 19
    20.15 - 21.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

 Zeven jonge dansers tonen met uitgepuurde rap wat hun generatie bezighoudt.


Voor ‘8.2’ liet choreograaf Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde, rapmuziek. Samen met zeven jonge dansers verdiepte hij zich in alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements, de gebaren en de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar.

Mriziga probeert de essentie te vatten van een muziekstijl die trends overstijgt en generaties overleeft door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden. Zeven sterke persoonlijkheden maken, vaak zonder muziek, een fascinerende en veelzijdige mix van complexe ritmes, rhymes, rapflows en moves.


Radouan Mriziga volgde dansopleidingen in Marokko, Tunesië, Frankrijk en Brussel (P.A.R.T.S). Zijn werk vertrekt altijd bij de mens als maker van zijn eigen omgeving.

"Zo ook de zeven dansers uit 8.2, elk tussen 13 en 20. Ze zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, ­diver­siteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf ­Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves." (**** De Standaard)

De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, diversiteit en kleurrijke outfits.

De Standaard ****

Arab Cartoon Festival

Arab Cartoon Festival is al toe aan een vierde editie. Opnieuw worden cartoonisten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika samengebracht met collega’s uit België om in dialoog te treden. Arab Cartoon Festival omvat dit seizoen zeven voorstellingen, concerten en een tentoonstelling die aantonen wat er verloren is gegaan tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en een aanzet geven hoe we deze band terug kunnen opbouwen. meer info

credits

choreografie, concept en vorm: Radouan Mriziga
spel: Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen en Sadie Vermeiren
assistentie choreografie: Maïté Jeannolin
kostuums: Lila John
foto: Clara Hermans

coproductie STUK
met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, Leuven en Brussel

teaser 8.2 from fabuleus on Vimeo.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie