vr 13 dec 19 20.15
ARAB CARTOON FESTIVAL

Al Manara

vr 13 dec 19
20.15
  • vr 13 dec 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

Een muzikale ontmoeting tussen Palestina en het Westen.

Al Manara is een muzikale ontmoeting tussen Belgische muzikanten onder leiding van Eloi Baudimont en Palestijnse muzikanten onder leiding van violist Ramzi Aburedwan.
 

Al decennia lang streven geschoolde musici naar een symbiose van westerse jazz en klassieke Noord-Afrikaanse tradities. Maar al te dikwijls bepaalt een van beide culturen de hoofdtoon en vervult de andere een secundaire of aanvullende rol.

Ramzi Aburedwan & Eloi Baudimont slagen er echter in de Palestijnse en westerse stijlen te doen versmelten zonder de minste terughoudendheid. De gezongen nummers (met teksten van de Palestijnse poëet Mahmoud Darwich) verhogen het zeer kunstzinnig gehalte. Dat filosoof Edgar Morin hieraan zijn medewerking verleende, is geen toeval. Een uniek Belgisch-Palestijns project dat een prominente plek verdient op ons podium tijdens Arab Cartoon festival.

Arab Cartoon Festival

Arab Cartoon Festival is al toe aan een vierde editie. Opnieuw worden cartoonisten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika samengebracht met collega’s uit België om in dialoog te treden. Arab Cartoon Festival omvat dit seizoen zeven voorstellingen, concerten en een tentoonstelling die aantonen wat er verloren is gegaan tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en een aanzet geven hoe we deze band terug kunnen opbouwen. meer info

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie