Bart Grietens
di 21 apr 20 20.15
ARAB CARTOON FESTIVAL

Studio Shehrazade (16+)

Kloppend Hert & ARSENAAL
di 21 apr 20
20.15
  • di 21 apr 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

 Een feestelijk ongeremd, grappig en schurend stuk over genderdifferentiatie.

Stel dat er een zwart gat is, een plek waar we ongeremd onszelf kunnen zijn. Een plaats waar we vrij zijn om lief te hebben, vrij van een publieke opinie en codes. Studio Shehrazade is zo'n plek. Twee mannen, een Ghanees en een Irakees, vinden elkaar daar. Alle taboes sneuvelen er. What happens in the Studio, stays in the Studio. Alleen hun mentale foto's zijn hun stille getuigen. Hoe beangstigend zijn hun wildste dromen? Hoe groot is de druk van de buitenwereld?
  

‘Studio Shehrazade’ van Haider Al Timimi is geïnspireerd op een werk van de Libanese fotograaf Hasham El Madani. Hij baatte in Beirut een fotostudio uit waar mensen hun ware aard en geheime fantasieën in beeld lieten brengen.


Zonder in clichés te vervallen legt deze spitsvondige en up-tempovoorstelling de kwesties rond genderdifferentiatie bloot. Vrolijk excessief en radicaal worden de stereotypes over mannelijkheid en homoseksualiteit blootgelegd.

interview met Gorges Ocloo

recensie Theaterkrant.nl
interview met Haider al Timimi
recensie en interview door Filip Tielens

Een sympathiek en uitermate innemend duo dat het publiek weet te verleiden met charmante grapjes en een associatieve verbeelding.

Etcetera

Arab Cartoon Festival

Arab Cartoon Festival is al toe aan een vierde editie. Opnieuw worden cartoonisten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika samengebracht met collega’s uit België om in dialoog te treden. Arab Cartoon Festival omvat dit seizoen zeven voorstellingen, concerten en een tentoonstelling die aantonen wat er verloren is gegaan tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en een aanzet geven hoe we deze band terug kunnen opbouwen. meer info

credits

regie: Haider Al Timimi
spel: Gorges Ocloo en Haider Al Timimi
dramaturgie: Bart Capelle
coaching: Fumiyo Ikeda
lichtontwerp: Reynaldo Ramperssad
choreografie: Georgina Del Carmen Theunissen
foto: Bart Grietens


in coproductie met Vooruit Gent en C-Mine Genk

met de steun van de Vlaamse overheid en van de Stad Gent

 

Studio Shehrazade Trailer from Kloppend Hert on Vimeo.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie