Mazen Kerbaj en Laure Ghorayeb
ARAB CARTOON FESTIVAL

Move (on)

tg STAN & Kloppend Hert
za 7 mrt 20
20.15
  • za 7 mrt 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

Frank Vercruyssen en Jolente De Keersmaeker van tg STAN delen de scène met Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Issam Dakka, Youness Khoukhou, Olga Mouak en Haider Al Timimi.

Het vertrekpunt van ‘Move (on)’ is de ontmoeting van een groep spelers en performers die vanuit hun verschillende artistieke praktijk gezamenlijk op zoek gaan naar antwoorden op voor hen noodzakelijke vragen. tg STAN werkt hiervoor samen met nomadisch Kunstencentrum Moussem en Kloppend Hert. Vanuit een gedeelde liefde voor Arabische literatuur zal Moussem mee op zoek gaan naar een brede waaier van hedendaagse en klassieke teksten uit de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika).

Ook Kloppend Hert, het gezelschap rond Haider Al Timimi, is een belangrijke partner in deze creatie. Kloppend Hert streeft naar culturele hybriditeit, naar een grensoverstijgende ruimte waar meerdere invloeden kunnen samensmelten tot één geheel. Laat dat nu net zijn waar ‘Move (on)’ over gaat. Een match made in heaven dus.

Arab Cartoon Festival

Arab Cartoon Festival is al toe aan een vierde editie. Opnieuw worden cartoonisten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika samengebracht met collega’s uit België om in dialoog te treden. Arab Cartoon Festival omvat dit seizoen zeven voorstellingen, concerten en een tentoonstelling die aantonen wat er verloren is gegaan tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en een aanzet geven hoe we deze band terug kunnen opbouwen.

meer info over het festival en programma

credits

van en met: Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Jolente De Keersmaeker, Olga Mouak, Haider Al Timimi, Issam Dakka, Youness Khoukhou en Frank Vercruysse

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie