Sam Asaert
za 7 mrt 20 20.15
ARAB CARTOON FESTIVAL

Move (on)

tg STAN & Kloppend Hert
za 7 mrt 20
20.15
  • za 7 mrt 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Frank Vercruyssen en Jolente De Keersmaeker van tg STAN delen de scène met Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Olga Mouak, Atta Nasser, Haider Al Timimi, Youness Khoukhou en Gustavo Vieira.

De spelers van tg STAN verzamelen op hun werktafel al een tijdje teksten van schrijvers uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de diaspora. Gedichten, romans en theaterstukken over verlangens en frustraties, over wrijvingen en tegenstrijdigheden, over wat er leeft in steden hier en daar. Samen met het nomadisch kunstencentrum Moussem en Kloppend Hert - het gezelschap rond Haider Al Timimi - puurde tg STAN een nieuwe voorstelling uit die literatuur: ‘Move (on)’.

Vanuit een gedeelde liefde voor Arabische literatuur zal Moussem mee op zoek gaan naar een brede waaier van hedendaagse en klassieke teksten uit de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika).

Kloppend Hert, het gezelschap rond Haider Al Timimi, is een belangrijke partner in deze creatie. Kloppend Hert streeft naar culturele hybriditeit, naar een grensoverstijgende ruimte waar meerdere invloeden kunnen samensmelten tot één geheel. Laat dat nu net zijn waar ‘Move (on)’ over gaat. Een match made in heaven dus.


'De dekolonisering van onze podia was een motor voor deze voorstelling.' 
Pompidou - interview met Frank Vercruyssen, Klara, 11 februari 2020


'We hadden op voorhand geen vastomlijnd plan bij dit stuk. Het moest het resultaat worden van de verhalen van deze negen mensen. Wat zijn de connecties tussen onze persoonlijke trajecten, en wat hebben we gemeen in een maatschappij waarin alles uit elkaar wordt getrokken?'
interview met Jolente De Keersmaeker en Atta Nasser
Michaël Bellon, BRUZZ, 12 februari 2020

"Even zenuwslopend als liefdevol", "Een hybride mix van talent uit zeer uiteenlopende disciplines."
Magali Degrande, Het Nieuwsblad, 6 februari 2020


"Als dit een work in progress is, dan wel een proces van theatermakers die uit hun comfortzone stappen en openlijk hun zoektocht laten zien."
Gilles Michiels, De Standaard, 7 februari 2020

Arab Cartoon Festival

Arab Cartoon Festival is al toe aan een vierde editie. Opnieuw worden cartoonisten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika samengebracht met collega’s uit België om in dialoog te treden. Arab Cartoon Festival omvat dit seizoen zeven voorstellingen, concerten en een tentoonstelling die aantonen wat er verloren is gegaan tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en een aanzet geven hoe we deze band terug kunnen opbouwen. meer info

credits

van en met Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Jolente De Keersmaeker, Olga Mouak, Atta Nasser, Haider Al Timimi, Youness Khoukhou, Frank Vercruyssen en Gustavo Vieira
kostuums: Sietske Van Aerde
lichtontwerp: Stef Stessel
productie: tg STAN
coproductie: Kloppend Hert, Moussem, Toneelhuis, Vooruit
met medewerking van Laurence D'Hondt

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie