Steve Gullick
do 5 dec 19 20.15 - 22.35

Mark Lanegan Band + The Membranes

do 5 dec 19
20.15 - 22.35
  • do 5 dec 19
    20.15 - 22.35
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Wie de fysieke discografie van Mark Lanegan verzamelt heeft best veel ruimte in de categorie ‘L’. We hebben de opteloefening niet gemaakt, maar de hoeveelheid albums, samenwerkingen, livereleases, gastbijdragen en EP’s is ronduit indrukwekkend.

duur

  • 20.15 tot 20.45 uur: The Membranes
  • 21.05 tot 22.35 uur: Mark Lanegan Band
  • pauze

 

Mark Lanegan Band

Sinds zijn debuutjaren bij de Screaming Trees in de jaren ‘80 speelde Lanegan bij Queens Of The Stone Age en The Gutter Twins (met Greg Dulli van Afghan Whigs), ging hij samenwerkingen aan met Isobel Campbell, The Twilight Singers en Soulsavers. Er is zelfs een Belgische connectie via Aldo Struyf (Millionaire, Creature With The Atom Brain). Die speelde namelijk in Lanegan’s band en verzorgde toetsen op ‘Bubblegum’.

Met zo’n rijk repertoire heeft Mark Lanegan meer dan genoeg in huis om de Warande flink te laten daveren. Zijn rasperige stem glijdt verbazend soepel over de rocktonen die aanleunen tegen folk en blues, maar net zo goed dat tikkeltje grunge. Mark Lanegan is een fenomeen, eentje dat je best niet mist!

 

voorprogramma

The Membranes

The Membranes op facebook
website The Membranes
 

Mark Lanegan
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie