do 26 mrt 20 20.15

Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra (VK)

do 26 mrt 20
20.15
  • do 26 mrt 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

Julian Miles "Jools" Holland is een Engels pianist, zanger, televisiepresentator en bandleider van zijn orkest Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra. Hij is onder andere bekend als presentator van het BBC-programma ‘Later with Jools Holland’, mogelijk één van de invloedrijkste muziekprogramma's ter wereld.

Maar Jools is op de eerste plaats een fantastische boogie-woogie-, R&B- en jazzpianist. Op zijn vijftiende speelde hij al bij de new-wavepopgroep ‘Squeeze’. Een aantal jaren later richtte hij samen met drummer Gilson Lavis The Jools Holland Big Band op in 1987. Deze band groeide doorheen de jaren uit tot het negentienkoppige Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra met een pianist, organist, drummer, gitaren, zangeressen, trompetten, trombones en een hele batterij saxofoons. Laat jezelf meeslepen door deze spectaculaire, virtuoze big band!

special guest: Pauline Black & Arthur 'Gaps' Hendrickson (The Selecter)

Niemand ter wereld kan pianospelen als Jools. Hij heeft die ‘left hand’ die nooit stopt.

BB King

credits

 foto: Mary McCartney

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie