Rob Marcelis, Annejet Brandsma, Lucy Piotrowska
wo 12 feb 20 10.30

Een Jihad van Liefde (3-6 SO)

Rataplan/Amara Reta & Rashif El Kaoui
wo 12 feb 20
10.30
  • wo 12 feb 20
    10.30
    HETGEVOLG, Turnhout
    Grote Zaal

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte 100.000-en mensen.

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkte op dat moment als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.


Zijn getuigenis kreeg aandacht in De Afspraak en in De Wereld Draait Door en kreeg meer dan 200.000 views op YouTube.


Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maken een aangrijpend theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck.

We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit.


‘Een Jihad van Liefde’ (een uitgave van De Bezige Bij) verkocht ondertussen al meer dan 100.000 exemplaren en werd vertaald en uitgegeven in het Duits, Engels en Frans.

 

"De theaterversie van 'Een Jihad van Liefde' is sober, maar mooi en doeltreffend. Het stuk gaat verder waar het boek eindigt." recensie De Standaard 

"Klein maar universeel verhaal over verlies." aankondiging De Morgen

"Mohamed El Bachiri kijkt naar zijn 'Jihad van Liefde'" aankondiging De Standaard

Ook de jihadist van liefde, de man vol mededogen, ontsnapt niet aan de dagelijkse miserie en eenzaamheid, zien we hier. Het is in die waardevolle, ontroerende toevoeging dat deze theaterversie het verschil maakt.

De Standaard

prijzen

prijs kleuter/lager: 6 euro
prijs secundair/hoger: 8 euro
prijs vrijetijdspas of UiTPAS met kansentarief: 1 euro
prijs leerkracht: per 20 leerlingen mag er 1 leerkracht gratis mee

een jihad van liefde trailer from Jan Bosteels on Vimeo.

credits

spel en tekstbewerking: Rashif El Kaoui en Amara Reta

regie en tekstbewerking: Hans Van Cauwenberghe

decor en kostuum: Saskia Louwaard

coproductie: Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma met de steun van district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap foto: Rob Marcelis Annejet Brandsma Lucy Piotrowska


www.rataplanvzw.be

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie