Casper Koster
ARAB CARTOON FESTIVAL

Nu ben ik Medea (3-6 SO)

Khadija El Kharraz Alami & Theater Rotterdam (NL)
do 26 mrt 20
13.45
  • do 26 mrt 20
    13.45
    de Warande, Turnhout
    Kuub, vrije zit

Ontzettend en ongeneeslijk is de woede wanneer geliefden met elkaar in botsing komen.

In deze persoonlijke performance vervlecht Khadija El Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides’ ‘Medea’ met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden en de botsing van krachten in jezelf.
 

Ze vertelt hoe de rijkdommen van zowel de westerse wereld als de Marokkaanse haar hebben beïnvloed: de vele tradities, het spreken van meerdere talen, het wel of niet geloven, de muziek, de vrijheid…

Totdat deze rijkdommen botsen: ze gaat ertussen staan en poogt met al haar kracht beide werelden vast te houden. Zo groeit ze verder op, niet langer met, maar tussen die twee werelden in: de vreemdeling, de ander, het eenzame soort.


Khadija speelt in ‘Nu ben ik Medea’ een riskant en open spel met tekst en publiek. Ze won terecht de Jong Theaterprijs én de publieksprijs op Theater aan Zee.


“Khadija El Kharraz Alami verraste unaniem de jury met haar opvallende en onverbiddelijke theaterpersoonlijkheid. (…) Een erg veelbelovende jonge maakster
(juryrapport Theater aan Zee)

Een adembenemende daad van generositeit! Door de fragmentarische structuur en spannende speelstijl ontstaat een weerbarstige, emotioneel geladen trip.

De Theaterkrant ****

prijzen

prijs kleuter/lager: 6 euro
prijs secundair/hoger: 8 euro
prijs vrijetijdspas of UiTPAS met kansentarief: 1 euro
prijs leerkracht: per 20 leerlingen mag er 1 leerkracht gratis mee

Arab Cartoon Festival

Arab Cartoon Festival is al toe aan een vierde editie. Opnieuw worden cartoonisten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika samengebracht met collega’s uit België om in dialoog te treden. Arab Cartoon Festival omvat dit seizoen zeven voorstellingen, concerten en een tentoonstelling die aantonen wat er verloren is gegaan tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika en een aanzet geven hoe we deze band terug kunnen opbouwen.

meer info over het festival en programma

credits

concept en spel: Khadija El Kharraz Alami
artistieke begeleiding: Luk Perceval, Jip Vuik en Robbert van Heuven
coproductie: Noord Nederlands Toneel
 

www.theaterrotterdam.nlNu ben ik Medea - Khadija El Kharraz Alami from Productiehuis Theater Rotterdam on Vimeo.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie