Jan Opdekamp
wo 16 okt 19 20.15 - 22.25

Wie is bang

NTGent / Tom Lanoye & Koen De Sutter
wo 16 okt 19
20.15 - 22.25
  • wo 16 okt 19
    20.15 - 22.25
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Een ouder acteurskoppel — gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, die ook in het echte leven een koppel zijn — maakt de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Hun andere ensceneringen floppen. Alleen de scheldklassieker blijft volk lokken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.


Enkel hun tegenspelers veranderen regelmatig: twee jongere acteurs die telkens na een tijdje met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt Vadertje Staat te hulp. De nieuwe
acteurs ontvangen een cultureelsociale toelage op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp.


Tom Lanoye is één van de meest gelauwerde Nederlandstalige auteurs. Voor ‘Wie is bang’
werkt hij samen met Koen De Sutter, die als regisseur recent in de Warande te gast was met ‘Het kleine meisje van meneer Linh’ (Toneelhuis) en ‘Al te luide eenzaamheid’ (Zuidpool).

inleiding 

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

 

credits

regie: Koen De Sutter
tekst: Tom Lanoye
spel: Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul en Tarikh Janssen
dramaturgie: Alex Mallems
foto: Jan Opdekamp

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie