Michiel Hendryckx
wo 13 nov 19 20.15 - 21.35

The Big Drop-Out

Hof van Eede
wo 13 nov 19
20.15 - 21.35
  • wo 13 nov 19
    20.15 - 21.35
    de Warande, Turnhout
    Kuub

Vorig seizoen was Hof van Eede te gast met het schitterende ‘Vanish beach’. Reden genoeg om halsreikend uit te kijken naar de nieuwe voorstelling ‘The Big Drop-Out’.

Wat als je er nu eens gewoon mee zou stoppen?
Je werk, het geregelde leven, datgene waar je goed in bent, datgene wat jou bepaalt.

Je moet je leven veranderen, fluistert iets jou in. En je luistert, deze keer wel, omdat je, als in een visioen, ziet wie je had moeten zijn. Dus stop je. Je laat alles vallen, jezelf incluis, in dat zwarte gat. Het is een verleidelijke gedachte. Het is nochtans buitengewoon moeilijk om niets te doen. Want stilstaan in de stroom vergt het vermogen om weerstand te bieden.

Tegendruk bieden door stilstand, tegen een wereld op speed, waarin je ‘elke kans moet grijpen’, op elke rijdende trein moet springen, en even snel moet trachten te rennen als de wereld voortdendert. 

aankondiging in Knack

aankondiging in De Morgen

 

Warande Informatief

Kom meer te weten over deze voorstelling en het gezelschap in de Warande Informatief.

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. We kunnen nu niet blijven, we kunnen nu niet langer blijven staan.” Sinds Herman Van Veen in 1977 'Opzij' schreef, is het tempo van ons leven er niet op vertraagd – integendeel. We moeten uit elke minuut het maximum zien te halen, dus én op wereldreis gaan én carrière maken én een gezin stichten én flink sporten én een sociaal leven hebben dat de moeite is om over te stoefen op Instagram. Na de zoveelste overvolle dag en een dito hoofd is het verleidelijk om gewoon overal de brui aan te geven en de wereld-op-speed de rug toe te keren. Verleidelijk, maar niet makkelijk.

credits

tekst: Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede
spel: Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Anna Vercammen, Mitch Van Landeghem (stage) & Bas Vanderschoot (stage)

stage creatie: Manon De Baecke

Geluidsontwerp: Toon Callier
eindcoaching: Willem de Wolf

Met de steun van de Vlaamse Overheid & het Vlaams Fonds voor de Letteren

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie