Renato Mangolin

CRIA

Alice Ripoll / Cie Suave (Brazilië)
di 3 dec 19
20.15
  • di 3 dec 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

De Braziliaanse choreografe Alice Ripoll en haar dansers vieren het leven met hedendaagse en urban dans, recht uit de favela’s van Rio de Janeiro. Explosief, wild, gek, snel en ruw.


Tien jonge dansers uit de favela’s van Rio de Janeiro dansen alsof hun leven er vanaf hangt. En dat doen ze in hun eigen stijl: dancinha, afgeleid van de passinho. Deze populaire dans uit de favela’s is een combinatie van pop, funk, breakdance en Braziliaanse dansstijlen zoals de samba. Het resultaat is een sensuele voorstelling vol genegenheid en verlangens.


Alice Ripoll is een rijzende ster in de internationale danswereld en nauw betrokken bij sociale en politieke projecten in haar thuisland. Vijf jaar geleden ontmoette ze een groep jonge dansers en raakte geïnspireerd door hun levenslust en moed. ‘CRIA’ is de tweede voorstelling die ze samen met hen maakt.

interview met Alice Ripoll
recensie Le Vif

 

reeks Dans I en Dans XL

Je kan deze voorstelling kopen in de voordelige reeksen Dans I en Dans XL.

credits

choreografie: Alice Ripoll
dans: Tiobil Dançarino Brabo, Kinho JP, VN Dançarino Brabo, Nyandra Fernandes, May Eassy, Romulo Galvão, Sanderson Rei da Quebradeira, Thamires Candida, GB Dançarino Brabo en Ronald Sheik
foto: Renato Mangolin

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie