Renato Mangolin
di 3 dec 19 20.15 - 21.15

CRIA

Alice Ripoll / Cie Suave (Brazilië)
di 3 dec 19
20.15 - 21.15
  • di 3 dec 19
    20.15 - 21.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

De Braziliaanse choreografe Alice Ripoll en haar dansers vieren het leven met hedendaagse en urban dans, recht uit de favela’s van Rio de Janeiro. Explosief, wild, gek, snel en ruw.


Tien jonge dansers uit de favela’s van Rio de Janeiro dansen alsof hun leven er vanaf hangt. En dat doen ze in hun eigen stijl: dancinha, afgeleid van de passinho. Deze populaire dans uit de favela’s is een combinatie van pop, funk, breakdance en Braziliaanse dansstijlen zoals de samba. Het resultaat is een sensuele voorstelling vol genegenheid en verlangens.


Alice Ripoll is een rijzende ster in de internationale danswereld en nauw betrokken bij sociale en politieke projecten in haar thuisland. Vijf jaar geleden ontmoette ze een groep jonge dansers en raakte geïnspireerd door hun levenslust en moed. ‘CRIA’ is de tweede voorstelling die ze samen met hen maakt.

interview met Alice Ripoll
recensie Le Vif

Warande Informatief

Kom meer te weten over de voorstelling, Alice Ripoll en Compagnie Suave in deze Warande Informatief.

"We are CRIA, not created. Little breeds.
Loneliness. To smear yourself. The act, the
creation and its moment. Sprout. The heart
saying, “hit me” with every punch of suffering.
In scene birth and death. Each time. Even in
childbirth there is a force that wants to give up."

Denk je dat je alles hebt gezien, zie je de Brazilaanse dansers van Suave. En dan weet je pas hoe vrij, ritmisch en sensueel heupen en billen, schouders en borstkassen kunnen bewegen. Het is een schudden, draaien en golven van jewelste, met razendsnel voetenwerk en een explosieve energie. In deze aanstekelijke mix van samba, breakdance, funk en vogueing lijken de lijven volledig los in elkaar te zitten.

De Volkskrant ****

credits

choreografie: Alice Ripoll
dans: Gabriel Tiobil, Kinho JP, Nyandra Fernandes, Hiltinho Fantástico, May Eassy, Romulo Galvão, Sanderson Dançarino Brabo, Thamires Candida, GB Dançarino Brabo en Ronald Sheick
regie repetities: Renato Linhares
licht: Isadora Giuntini
foto: Renato Mangolin

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie