Kurt Van der Elst
di 14 jan 20 20.15 - 22.15

CONVERSATIONS (at the end of the world)

Kris Verdonck / A Two Dogs Company & Het Zuidelijk Toneel (B/NL)
di 14 jan 20
20.15 - 22.15
  • di 14 jan 20
    20.15 - 22.15
    gratis inleiding om 19.30 uur in Tuinzaal
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Wat te doen met het einde in zicht?

Vijf figuren staan in een lege theaterruimte, enkel vergezeld door de tijd die hen rest. Samen vormen ze een portret van de mens in de waanzinnige twintigste eeuw, wachtend op die onvermijdelijke catastrofe. Oorlogen, smeulende conflicten, terreur, ecologische
rampen … steeds meer mogelijke eindes dienen zich aan. Ondanks de shock blijven ze praten met elkaar, vertellen verhalen, doen een dansje en luisteren naar muziek.


Het werk van regisseur Kris Verdonck, op de grens van beeldende kunst, theater en dans, kruipt onder je huid. Het vraagt iets van je en laat je nooit onberoerd. Voor ‘CONVERSATIONS (at the end of the world)’ laat hij zich inspireren door het oeuvre van de Russische schrijver Daniil Charms, aangevuld met werk van tijdgenoten, waanzinnige profeten en filosofen, en tweets uit oorlogsgebieden. Op de scène staan topacteurs Johan Leysen, José Kuijpers, Jan Steen en Jeroen Van der Ven, vergezeld door pianist Marino Formenti.


De jury van Het Theaterfestival oordeelde: “Met zijn spectaculaire scenografie is ‘CONVERSATIONS (at the end of the world)’ het werk van een beeldend kunstenaar: een landschap van zwarte sneeuw, of beter de assen van een vuurspuwende berg, of de zwarte regen die neerdwarrelt na een nucleaire ramp. Het is een bijzonder sterk beeld, ook al geeft het zijn betekenis niet vlug prijs. Halfweg de voorstelling gaan er dan ook nog eens sluizen met stof open, dat de vier acteurs en de pianist uiteindelijk zal verzwelgen. Het einde van de wereld?”


‘CONVERSATIONS (at the end of the world)’ werd in 2018 zowel door het Nederlandse als het Vlaamse Theaterfestival als één van de beste voorstellingen van het jaar geselecteerd.


“Verstilde tableaus van een onthutsende schoonheid.”
(De Morgen ****)
“Gewaagd en prachtig theater”
(De Volkskrant *****)

 

recensie theaterfestival.be
recensie De Morgen
recensie Theaterkrant.nl
 


inleiding 

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal. Ilka De Wilde gaat in gesprek met Kristof van Baarle (dramaturg Kris Verdonck).

Dit is een voorstelling die je moet ondergaan. De beelden zijn hallucinant, de taal en het spel lichtvoetig. Je zal geamuseerd zijn, ontroerd, maar bovenal met stomheid geslagen.

Elsevier *****

credits

concept en regie: Kris Verdonck
spel: José Kuijpers, Johan Leysen, Jan Steen en Jeroen Van der Ven
pianist: Marino Formenti
dramaturgie: Kristof van Baarle
foto: Kurt Van der Elst

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie