di 21 jan 20 20.15 - 21.35

body a.k.a.

Bloet / Jan Decorte
di 21 jan 20
20.15 - 21.35
  • di 21 jan 20
    20.15 - 21.35
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Jan Decorte, Sigrid Vinks en het jonge multitalent Lisah Adeaga laten zich inspireren door Decorte’s legendarische ‘Bloetwollefduivel’.


In 1994 schreef Jan Decorte zijn inmiddels legendarische theatertekst ‘Bloetwollefduivel’, een gitzwarte abstrahering van ‘Macbeth’ van Shakespeare, het ultieme stuk over het kwaad.

In het geraas en getier, in het hakken en moorden van Bloetwollef, resoneert de gruwel van de wereld. ‘body a.k.a.’ vertrekt vanuit deze iconische tekst, maar wordt een poging om het kwaad te bezweren en de neerwaartse spiraal om te buigen naar een extatische roes.

Jan Decorte en Sigrid Vinks werden dit jaar gelauwerd als winnaars van de prijs voor Algemene Culturele Verdienste. De jury kende deze prestigieuze prijs aan het kunstenaarskoppel toe omdat ze “samen het pad hebben geëffend voor een nieuwe vorm van theatrale vertellingen en talloze kunstenaars hebben geïnspireerd”.

recensie De Morgen

credits

tekst: Jan Decorte
van en met: Jan Decorte, Sigrid Vinks en Lisah Adeaga
decor: Johan Daenen
licht: Luc Schaltin
foto: Danny Willems

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie