Vincent Delbrouck

Angels in America

Toneelhuis / Olympique Dramatique
wo 19 feb 20
19.00
  • wo 19 feb 20
    19.00
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal brengen samen met een prachtcast de graag gespeelde topper ‘Angels in America’ en houden een warm pleidooi voor de kracht en troost die de liefde in zich draagt.


Amerika is midden jaren ´80 - tijdens het Reagantijdperk - conservatief, rechts en luid. De politiek is hard en koud als nooit voorheen. Aids is een nieuwe ziekte die in New York voornamelijk de homogemeenschap onverwacht snel en meedogenloos hard treft. Hier begint het verhaal van ‘Angels in America’ van Tony Kushner, een caleidoscopisch verhaal en een complex portret van een strijdvaardige generatie die opstaat tegen de tijdsgeest.


Acht acteurs spelen dertig personages: van reisagenten, advocaten, verplegers, drag queens tot goddelijke interventies en religieuze minderheden. ‘Angels in America’ is een voorstelling met ontluisterende scènes over macht en hypocrisie, hilarische verschijningen en intieme dialogen over de angst voor dood en aftakeling. Maar er is ook hoop. Nieuwe tijden rijzen aan de horizon. Het millennium nadert.inleiding

Om 18.15 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

 

reeks Groot, groter, grootst

Met deze reeks kies je voor de grootste theatervoorstellingen en werken van gerenommeerde regisseurs. Je kan deze voorstelling kopen in een voordelige reeks. meer info en reserveren

credits

tekst: Tony Kushner
vertaling: Carel Alphenaar
bewerking en regie: Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal
dramaturgie: Ellen Stynen
spel: Peter Van Den Begin, Lukas Smolders, Lucas De Wolf, Sanne-Samina Hanssen, Tiny
Bertels, Evelien Bosmans, Tijmen Govaerts en Darryl E. Woods
scenografie en licht: Stef Stessel
ontwerp muziek: Liesa van der Aa
foto: Vincent Delbrouck

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie