Vincent Delbrouck
wo 19 feb 20 19.00 - 23.00

Angels in America

Toneelhuis / Olympique Dramatique
wo 19 feb 20
19.00 - 23.00
  • wo 19 feb 20
    19.00 - 23.00
    gratis inleiding om 18.15 uur in Tuinzaal
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal brengen samen met een prachtcast de graag gespeelde topper ‘Angels in America’ en houden een warm pleidooi voor de kracht en troost die de liefde in zich draagt.

Amerika midden jaren 80. Het Reagan-tijdperk. Conservatief, rechts en luid. De politiek is hard en koud als nooit voorheen. Aids is een nieuwe ziekte die in New York voornamelijk de homogemeenschap onverwacht snel en meedogenloos hard treft. Hier begint het verhaal van Angels in America van Tony Kushner. Het stuk groeide in geen tijd uit tot een moderne klassieker. Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal herwerken dit theatrale tweeluik van meer dan zeven uur tot een avondvullende voorstelling,samen met een fantastische cast.

Angels in America is een caleidoscopisch verhaal en een complex portret van een strijdvaardige generatie die opstaat tegen de tijdsgeest: de ravage die aids aanricht sterkt de ultraconservatieve krachten in hun strijd tegen de vrije liefde; tegelijk wordt de ziekte als een op te lossen probleem genegeerd. In dit meedogenloze klimaat volgen we meer dan twintig personages, gespeeld door acht acteurs, van reisagenten en advocaten, verplegers en ex-dragqueens tot goddelijke interventies en religieuze minderheden, met ontluisterende scènes over macht en hypocrisie, hilarische verschijningen, en intieme dialogen over de angst voor dood en aftakeling.

Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal: “Angels in America is veel. Het is een ode aan het vermogen van de mens om te transformeren, om zich aan te passen en te overleven. Het is ook een uiting van hoop dat een samenleving kan bijdraaien en evolueren, als een tanker die - krakend weliswaar - van koers verandert. En bovenal is het een pleidooi voor de kracht en de troost die de liefde in zich draagt.“inleiding

Om 18.15 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

credits

tekst: Tony Kushner
vertaling: Carel Alphenaar
bewerking en regie: Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal
dramaturgie: Ellen Stynen
spel: Peter Van Den Begin, Lukas Smolders, Lukas De Wolf, Sanne Samina Hanssen, Tiny
Bertels, Evelien Bosmans, Tijmen Govaerts en Darryl E. Woods
scenografie en licht: Stef Stessel
ontwerp muziek: one trick pony /  Liesa van der Aa
foto: Vincent Delbrouck

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie