Pictural Press Ltd. / Alamy Stock Photo
do 12 mrt 20 20.15

Dear Winnie

Jr.cE.sA.r, KVS & NNT
do 12 mrt 20
20.15
  • do 12 mrt 20
    20.15
    gratis inleiding om 19.30 uur in Tuinzaal
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

‘Dear Winnie’ is een wervelende, muzikale voorstelling over de aanstekelijke kracht van uitzonderlijke vrouwen, in het spoor van Winnie Mandela.


Tijdens de anti-apartheidsstrijd stuurde ANCverzetsstrijder Maurice Mthombeni een brief aan pleitbezorger en vertrouwenspersoon Winnie Mandela. De apartheidsregering onderschepte de brief en publiceerde die in de nationale krant van Zuid-Afrika, om zo tweespalt te zaaien binnen de verzetsbeweging ANC.


Maurice Mthombeni vluchtte naar Europa en zette van daaruit de strijd verder. Zijn zoon, regisseur en KVSgezicht Junior Mthombeni, maakt dit seizoen een voorstelling over deze bijzondere vrouw die — ondanks vernedering, misbruik en ballingschap — haar verzet tegen het apartheidsregime onverminderd bleef voortzetten.


Het stuk zoomt ook in op vrouwen die vandaag hun eigen strijd voeren. Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand? Wanneer offer je je persoonlijkheid op voor een groter verhaal? Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens, die samen onder andere de succesvoorstelling ‘Malcolm X’ maakten, gaan samen met actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora op zoek naar het antwoord op die vragen.


‘Dear Winnie’ zie je volgend seizoen alleen in KVS, Théâtre de Liège en de Warande.

recensies bij de première

 
 

inleiding

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

credits

van en met: Junior Mthombeni, Cesar Janssens, Fikry El Azzouzi, Tutu Puoane, Alesandra Seutin, Jade Wheeler, Gloria Boateng, Rosie Tjam, Wim De Vries, Robbert Van Heuven, Gerardo Salinas…
foto: Pictural Press Ltd. / Alamy Stock Photo

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie