Kaat Pype
di 17 mrt 20 20.15

De aanzegster

Zuidpool
di 17 mrt 20
20.15
  • di 17 mrt 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft voor Zuidpool een nieuwe theatertekst. Een bijzondere acteursploeg en een topmuzikante brengen deze hedendaagse tragedie op de scène.


In het westerse theaterrepertoire zijn er nauwelijks vrouwenrollen die moeiteloos naast een rol als Hamlet, Oedipus of Oom Wanja kunnen staan. Zuidpool brengt daar verandering in en gaat in zee met grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer.
 

Hij schrijft een theatertekst over de opkomst en neergang van een beroemde actrice. Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke onderdrukking verwerft zij op korte tijd een enorme heldenstatus. Ze wordt wereldwijd een voorbeeld voor andere vrouwen en zet een beweging in gang die in alle gelederen van de samenleving voelbaar is. Tot zij zelf dader blijkt te zijn.


Jorgen Cassier regisseert een bijzondere acteursploeg met onder andere Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robby Cleiren en Stijn Van Opstal. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt livevibrafoon en percussie.

credits

spel: Sofie Decleir, Robby Cleiren, Koen van Kaam, Stijn Van Opstal…
tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
regie: Jorgen Cassier
livemuziek: Els Vandeweyer
foto: Kaat Pype

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie