Bart Grietens
wo 29 apr 20 20.15

Hitler is dood

Het nieuwstedelijk
wo 29 apr 20
20.15
  • wo 29 apr 20
    20.15
    gratis inleiding om 19.30 uur in Tuinzaal
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Op 30 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding van die verjaardag verzamelt Het nieuwstedelijk opnieuw een topcast voor zijn bekroonde klassieker uit 2009.

Hitler is dood.
 

Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er moet aan een opkuis begonnen worden en
schuldigen moeten worden gestraft.


‘Hitler is dood’ werd door het Nederlandse vaktijdschrift De Theatermaker TM uitgeroepen tot beste muziektheatervoorstelling van 2009. De voorstelling werd een instantklassieker en tourde vijf jaar lang door Vlaanderen. Stijn Devillé kreeg voor het stuk de Taalunie Toneelschrijfprijs en in 2015 werd ‘Hitler ist tot’ genomineerd voor een Duitse Eurodram Award.

recensie Els Van Steenberghe
recensie De Morgen
recensie Zone03

inleiding

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

credits

tekst en regie: Stijn Devillé
spel: Warre Borgmans, Dirk Buyse, Kris Cuppens, Janne Desmet, Jos Geens, Pieter Genard, Maarten Ketels, Sara Vertongen en Tom Van Bauwel
muziek: Rudy Trouvé, Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman
dramaturgie en research: Els Theunis en Ruth Mariën
foto: Bart Grietens

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie