wo 2 okt 19 20.15
DANS

Questcequetudeviens?

Cie 111 (FR)
wo 2 okt 19
20.15
  • wo 2 okt 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Flamenco zoals je het nog nooit zag.

Flamencodanseres Stéphanie Fuster danst op muziek van gitarist José Sanchez en flamencozanger Alberto Garcia. Maar verwacht je niet aan een traditionele flamencovoorstelling met castagnetten.


‘Questcequetudeviens?’ is een openhartige zoektocht naar de ziel van flamenco, waarbij regisseur Aurélien Bory de clichés van het flamencogenre flink afstoft. Het resultaat is een krachtige solo die je op een andere manier naar flamenco laat kijken.


Regisseur Aurélien Bory is circusartiest van opleiding, maar vooral creatief wonderkind. Hij werd internationaal meermaals onderscheiden voor zijn originele, beeldende theatervoorstellingen.


Bory is een pionier van het Franse nouveau cirque, maar maakt even graag dans en theater. Zijn werk zit vol verrassingen en leunt sterk op visuele installaties en een knap gebruik van de ruimte. In 2016 was hij al in de Warande met het schitterende ‘Sans Objet’, waarin twee performers dansen met een gigantische robotarm. Speciaal voor de Warande herneemt Bory ‘Questcequetudeviens?’ uit 2008.

 

Dit is de eerste voorstelling uit een serie portretten van vrouwelijke dansers. Hij kreeg wereldwijd lovende recensies voor ‘Questcequetudeviens?’ en werd genomineerd voor een prestigieuze Britse Olivier Award voor ‘beste nieuwe dansproductie’.

 


“Verfrissend, verrassend én grappig.”
(The Londonist)

“Magie, illusie, fantasie… Je ziet het allemaal.” (Danse)

Een hypnotiserende tour de force.

El Mundo

reeks Dans II en Dans XL

Je kan deze voorstelling kopen in de voordelige reeksen Dans II en Dans XL.

credits

dans: Stéphanie Fuster
gitaar: José Sanchez
zang: Alberto Garcia
ontwerp, scenografie en regie: Aurélien Bory
choreografie: Stéphanie Fuster
muziek: José Sanchez
foto: Aglaé Bory

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie