Bart Van der Moeren
WINTERWARM

Johnyboy

Elena Peeters
do 6 feb 20
20.30
  • do 6 feb 20
    20.30
    op locatie, Vlaanderen
    de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)

Elena Peeters is een jonge theatermaakster uit Lille die met ‘Johnyboy’ een schitterende monoloog maakte over haar roadtrip richting een ter dood veroordeelde in de Verenigde Staten.


Elena Peeters doet verslag van haar bezoek aan de zwaarst bewaakte gevangenis van
Texas. Daar ontmoette ze drie pennenvrienden: eentje kreeg levenslang en de andere twee de doodstraf.


Ze vraagt zich af wie het recht heeft om te beslissen over iemand zijn leven en toont op ontwapenende wijze haar twijfels. Dat maakt van ‘Johnyboy’ een ijzersterk monoloog waarin Peeters op zoek gaat naar schoonheid en antwoorden.


Ze ging met de voorstelling in 2018 in première in de Warande en haar allerlaatste voorstelling speelt ze tijdens het WinterWarm-festival in de Hoge Rielen.

WinterWarm Festival

De bossen van de Hoge Rielen zijn voor de vierde keer het feeërieke decor voor het vijfdaags WinterWarm-festival. We presenteren opnieuw een spannende en gevarieerde mix van theater, muziek, workshops en installaties in de typische WinterWarmsfeer. Nieuw tijdens WinterWarm IV is onze eerste Bonte Zondag voor families.

meer info

artikel De Standaard
reportage VRT
reportage RTV
 

Met haar minutieus gecomponeerd verhaal schetst Peeters een loepzuiver beeld van de Amerikaanse burger en zijn voor Europeanen vaak choquerende visie op de doodstraf … Het maakt van ‘Johnyboy’ een meeslepend verteld (en soms zelfs gezongen) relaas over een ontwrichtende trip.

Focus Knack

credits

tekst en spel: Elena Peeters
coaching: Suzanne Grotenhuis
dramaturgie: Sebastian Müngersdorff en Rosa Vandervost
scenografie: Berten Vanderbruggen
soundtrack: Tom Tiest
foto: Bart van der Moeren

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie