BONTE ZONDAG

De Mascottegalerij

Kristof Van Gestel en GEZEEVER vzw
zo 29 sep 19
-
zo 17 nov 19
 • zo 29 sep 19
  12.30 - 14.00
  leeftijd: 5+
  de Warande, Turnhout
  zone Schouwburg - Centrale Hal
 • zo 29 sep 19
  14.30
  leeftijd: 5+
  de Warande, Turnhout
  zone Schouwburg - Centrale Hal
 • zo 27 okt 19
  12.30 - 17.00
  leeftijd: 0 tot 6 jaar
  de Warande, Turnhout
  zone Schouwburg - Centrale Hal
 • zo 17 nov 19
  12.30 - 17.00
  leeftijd: 7+
  de Warande, Turnhout
  zone Schouwburg - Centrale Hal

Samen met jou willen wij een heleboel figuurtjes maken die de mascottes zullen zijn van onze Bonte Zondagen! Deze gekke wezentjes komen volgend seizoen in en rondom de Warande wonen. Op onze Bonte Zondagen nodigt kunstenaar Kristof Van Gestel iedereen uit om zelf mee mascottes te maken. Op een heel eenvoudige manier komen we tot prachtige resultaten!

Bonte Zondag (5+): 29 september

Op de eerste Bonte Zondag is er een grote tekensessie! Iedereen tekent vormen over van voorwerpen die we verzamelen. Maar het zijn niet die vormen waar we verder mee aan de slag gaan, wel de open plekjes die ertussen liggen. Je zal zien dat in deze tussenruimtes onverwachte schatten verborgen zitten!

 

Bonte Zondag (0 tot 6 jaar): 27 oktober

Op de volgende Bonte Zondag kiest iedereen uit onze verzameling van vormen er ééntje die hem echt aanspreekt! Samen met Els Baeten en Jasper Van Grunsven van het open zeefdrukatelier ‘Gezeever’ ga je dan met een zeef aan de slag. Alle vormen worden samengebracht en vormen zo prachtige composities. Zie jij nu in die vormen ook al die wezentjes? Een diertje? Een mannetje? Een regenboog? Met stiften werk je nu deze vorm verder af en zo ontwerp je een unieke mascotte.

 

Bonte Zondag (7+): 17 november

Op een derde Bonte Zondag kan je met naald en draad één van deze ontwerpen vertalen naar textiel. Kies zelf je stofjes en knopen, maak ogen en neuzen. Draagt jouw mascotte een muts? Alles kan! Laat je inspiratie maar komen! Zo krijgen we echte driedimensionele
mascottes met een groot knuffelgehalte. Er zijn die dag vrijwilligers aanwezig die goed met naald en draad overweg kunnen. Zij helpen iedereen op weg.

Bonte Zondag

Op een Bonte Zondag maak je van je trip naar de Warande een echte familiedag en kan je naast je familievoorstellingen ook een aantal gratis workshops meemaken. Je kiest zelf je eigen activiteiten en stelt zo je eigen dag samen! Voor elke leeftijd is er wel een Bonte Zondag.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie