Rudy Callier
BONTE ZONDAG

THELONIOUS (5+)

Zonzo Compagnie
zo 29 sep 19
16.00
  • zo 29 sep 19
    16.00 - 16.50
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, vrije zit

Spring mee op de maffe beboptrein van jazzlegende Thelonious Monk!

Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours en maakt daarbij even grillige muziek vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Hij groeide uit tot ‘The High Priest of Jazz’ met tal van jazzstandards op z’n naam.

 

Het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren voert je met livemuziek en videomapping mee langsheen Thelonious’ experimenteerdrang, zijn boeiende muziek en leven. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!
 

“… in ‘THELONIOUS’ draait het (…) helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt.” (De Standaard ****)

 

Jazz bereidt kinderen voor op een leven vol verrassingen.

De Morgen

Bonte Zondag

Op een Bonte Zondag maak je van je trip naar de Warande een echte familiedag en kan je naast je familievoorstellingen ook een aantal gratis workshops meemaken. Je kiest zelf je eigen activiteiten en stelt zo je eigen dag samen! Voor elke leeftijd is er wel een Bonte Zondag.

 

credits

regie: Benjamin Vandewalle

drums: Simon Segers

toetsen: Fulco Ottervanger

bas: Lieven Van Pée

video: Nele Fack/Studio Sandy

coproductie: Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP en De Grote Post

foto: Rudy Callier

 

www.zonzocompagnie.be

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie