do 10 okt 19 20.15

Returnings

Jakob Bro Quartet (DK) with Thomas Morgan, Joey Baron, Palle Mikkelborg
do 10 okt 19
20.15
  • do 10 okt 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

Fascinerende en originele gitarist op het ECM label

Jakob Bro is een Deense gitarist en samen met contrabassist Thomas Morgan en meesterdrummer Joey Baron (Bill Frisell, John Zorn, Joshua Redman...) vormt hij het Jakob Bro Trio. Sinds 2015 heeft hij al vier albums uitgebracht op het legendarische label ECM. Op het in 2018 uitgebrachte album ‘Returnings’ voegt de Deense trompettist Palle Mikkelborg zich bij het trio. Een gouden vondst! Op dat album zetten sferische, mooie en melancholische soundscapes de toon.


Het gitaargeluid van Jakob Bro is verfijnd en filmisch. Hij gebruikt daarvoor pedalen die zijn spel een mooie ruimtelijkheid en lichte galm geven. Hij heeft een prachtige manier van spelen waarin hij net zo goed verstild als heftig en dissonant kan klinken.

“De composities van Bro hebben een tijdloosheid en melancholie die vol op de emotie raken. Het zo fraai ingetogen spel van Bro, met die fijne looping en effecten, dan weer dwars en zwaar dan weer warm, breeduit, haast licht, is al een genot op zich.” (Written in Music door Dirk Hovenga)

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie