Johan Jacobs
za 12 okt 19 20.15 - 22.35

Een zanger moet trachten pijn te verzachten

Guido Belcanto
za 12 okt 19
20.15 - 22.35
  • za 12 okt 19
    20.15 - 22.35
    met pauze: 21.05
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Drie decennia van liefde. Samen met zijn band ‘het Broederschap’ brengt Guido Belcanto nummers uit zijn dertigjarige carrière.

In 1989 verscheen ‘Op Zoek Naar Romantiek’, het debuutalbum van Guido Belcanto. Vlaanderen en Nederland maakten kennis met een zanger die in niets te vergelijken viel met alles wat er tot dan toe bestond. Waar kwam deze exotisch ogende figuur vandaan en hoe moest zijn muziek gedefinieerd worden? Drie decennia later kan nog steeds niemand de muziek en de mens in een vakje plaatsen. Met andere woorden, Guido Belcanto is een genre op zich!


Belcanto’s muziek klinkt tijdloos en zo is ook zijn thematiek: hij is zanger van liefde, lust en leed, de troubadour der gebroken harten, de apostel van de romantiek, een waarachtige zanger van het levenslied. Dertig jaren van een leven vol muziek en hartstocht. Veertien albums, stuk voor stuk meesterwerken die de tand des tijds doorstaan. Hoog tijd voor een overzicht van dit uitzonderlijke talent. Samen met zijn band ‘het Broederschap’ brengt Guido Belcanto nummers uit zijn dertigjarige carrière.

credits

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie