Mous Lambarat
do 17 okt 19 20.15 - 21.15

Badminton In Tehran

Zwerm
do 17 okt 19
20.15 - 21.15
  • do 17 okt 19
    20.15 - 21.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, vrije zit

Het elektrisch gitaarkwartet Zwerm ontstond in 2007 vanuit een brede interesse voor nieuwe muziek: gecomponeerd, geïmproviseerd en experimenteel zowel in de hedendaagse als in de populaire muziekcultuur. De elektrische gitaar is in de twintigste eeuw het instrument bij uitstek van de massacultuur (pop en rock) en de underground muziek. Het is pas sinds kort dat het instrument ook in de gecomponeerde muziek zijn weg heeft gevonden.


Op het album ‘Badminton In Tehran’ staan alleen (en voor de eerste keer) eigen composities. Dankzij de productie van Rudy Trouvé is het een spannend groovend, en bijwijlen ook grappig rockalbum geworden. Het album bevat gelaagde songs waarin gitaren van het kwartet aangevuld worden met bas, Fender, Rhodes, elektronica en talloze effecten en (Duitse) samples. Je hoort op het album invloeden uit de Soedanese volksmuziek, krautrock, lange riffs van punkband The Ex en industriële ritmes.


Maar laat je vooral niet afschrikken door de bovenstaande theorieën als je houdt van verfrissende, spannende en hoekige rockmuziek.

 

De Standaard **** 'Wat een geluid, wat een energie, wat een ideeën­rijkdom. Hypnotiserende grooves, hier en daar aangekleed met de etnische snaren van sinter en saz, krijgen de kracht van malende machines mee. ­Gestapelde lagen elektronica en gitaren, bizarre teksten en maffe bijgeluiden zuigen de aandacht aan. Lichtvoetig soms, dromerig, grappig of mysterieus, maar altijd in beweging. Fantastische plaat.'

 

HUMO **** 'This Heat, Pere Ubu, Pierre Bastien en Red Krayola zijn de sterren maar grooves doen ook mee.'

 

De Morgen 'Wie bands als The Ex kan smaken of, pakweg, de platen op avantgardelabel Unsounds, aarzelt niet!'

 

Dansende beren **** 'Een knoert van een trip op die de luisteraar helemaal uit zijn dagelijkse sleur haalt. Prima oorstof dat ook bij meerdere luisterbeurten blijft intrigeren.'

 

Gonzo '...ijzersterke melodielijnen en kilo's sfeer'

credits

foto: Mous Lambarat


http://www.zwerm.be

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie