Bjorn Frins

Die Zauberflöte

Opera Zuid (NL)
za 16 nov 19
20.15
  • za 16 nov 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

‘Die Zauberflöte’ is één van Mozarts beroemdste werken en één van de meest geliefde stukken uit het operarepertoire. Het sprookje zoomt in op de avonturen van de schrandere prins Tamino en de even vrolijke als kwetsbare vogelvanger Papageno. Samen gaan ze op weg om prinses Pamina uit de klauwen van de priester Sarastro te redden. Een akelige weg, zo blijkt. Vol obstakels.


In zijn stervensjaar 1791 bundelde Mozart voor ‘Die Zauberflöte’ zeer verschillende operabouwstenen tot een mooie eenheid. Tedere liefdesmuziek. Lollige volksdeuntjes. Dramatische duetten of terzetten.


Die speelse, spannende, maar vaak ook ongrijpbaar diepe muziek wordt bij Opera Zuid schitterend vertolkt op een hedendaagse manier. Kortom: wie voor het eerst naar de opera wil, de kenner, de muzikale veelvraat, jong of oud... niemand mag deze magische initiatiereis van donker naar licht missen!

credits

Die Zauberflöte wordt gezongen in het Duits met Nederlandse boventitels.

De opbrengst van deze operavoorstelling gaat integraal naar lokale goede doelen.

organisatie: Fifty-One club Turnhout i.s.m. de cultuurraad van Turnhout en de Warande


https://operazuid.nl/

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie