Elly Van Eeghem

(Dis)placed interventions

Elly Van Eeghem
do 21 nov 19
19.30

Wat maakt een gemeenschappelijke omgeving tot een publieke ruimte? Rond deze vraag creëerde Elly Van Eeghem een audiovisuele podiumvoorstelling met overheadprojecties, videobeelden en stemopnames van bewoners en stadsplanners.

Elly Van Eeghem schetst een beeld van stadsontwikkeling met materiaal dat ze in verschillende stadswijken verzamelde. Wat zien we gebeuren in onze steden en woonomgeving, en hoe gaan we daarmee om? Ze neemt je mee op een trip van ‘wat is’ naar ‘wat zou kunnen zijn’. Van Eeghem schept zo verwondering, inzicht én verwarring over de ruimtes die we als bewoners en gebruikers van de stad met elkaar delen.


AR-TUR, centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen, focust de volgende jaren in het Kempenlab op de ruimtelijke kwaliteit van dorpen, waar de ‘betonstop’ voorlopig vooral zielloze appartementen en verkavelingen lijkt voort te brengen.

recensie medium.com

nagesprek

Na de voorstelling is er een gratis nagesprek. AR-TUR tast af wat de voorstelling betekent in een dorpse context. 

credits

concept en creatie: Elly Van Eeghem
muziek en soundscapes: Benne Dousselaere
licht: Marlies Jacques
foto: Elly Van Eeghem

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie