Henri Verhoef

Freud

Toneelhuis & ITA | FC Bergman
za 23 nov 19
19.00
  • za 23 nov 19
    19.00 - 19.00
    op locatie, Vlaanderen
    Bourla Schouwburg (Komedieplaats 18, Antwerpen)
    uitverkocht

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.


FC Bergman bewerkt in een regie van Ivo van Hove ‘The Freud Scenario’ van Jean-Paul Sartre. De Warande legt twee bussen in naar ‘Freud’ in de Bourla in Antwerpen.

Eind jaren vijftig schrijft de Franse filosoof Jean-Paul Sartre op vraag van de Amerikaanse regisseur John Huston het scenario van een film over niemand minder dan Sigmund Freud. Als geen ander heeft Freud bepaald hoe wij in de twintigste eeuw zijn gaan denken over wat het betekent om mens te zijn. Literatuur, film en toneel zijn diepgaand door hem beïnvloed. Maar hoe is Freud tot zijn theorieën gekomen? Sartre portretteert de jonge psychiater als een getormenteerde persoonlijkheid die de psychoanalyse haast tegen zijn wil in ontdekte.


‘The Freud Scenario’ is uitmuntend materiaal voor Ivo van Hove. Marie Vinck, Stef Aerts en Thomas Verstraeten tekenen voor de bewerking. Samen met Matteo Simoni vervoegen Marie Vinck en Stef Aerts voor dit project het Amsterdamse ITA-ensemble.

 

met de Warandebus

De bus (inbegrepen in je tickets) vertrekt om 17.30 uur aan de Warande.

 

credits

naar: ‘The Freud Scenario’ van Jean-Paul Sartre
bewerking: FC Bergman
dramaturgie: Koen Tachelet
regie: Ivo van Hove
scenografie en licht: Jan Versweyveld
spel: Marie Vinck, Stef Aerts, Matteo Simoni en leden van het ITA-ensemble
foto: Henri Verhoef

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie