Jochem Vanden Bussche
za 30 nov 19 20.15

Whatever happened

Mieke Laureys & Annelore Stubbe
za 30 nov 19
20.15
  • za 30 nov 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

Opgelet: deze voorstelling is helaas geannuleerd.


‘Whatever happened’ is een onderzoek naar hoe vrouwen opboksen tegen ongeschreven wetten die ze zichzelf vaak opleggen. Hoe ze zich positioneren in een samenleving gedicteerd door mannen.

Subtiel en eerlijk schetsen Annelore Stubbe en Mieke Laureys een portret van Bette Davis en Joan Crawford; twee hollywoodsterren uit de jaren ’50 die samen schitterden in de cultfilm ‘Whatever happened to baby Jane’. Deze twee sterke vrouwen hebben carrière willen maken “no matter what”.


Stubbe en Laureys doorprikken de mythe rond deze vrouwen. Wat overblijft, zijn twee eenzame vrouwen, gescheiden, vervreemd van hun respectievelijke kinderen, maar met een onwaarschijnlijk palmares en een leven gewijd aan hun grootste rol: zichzelf zijn.

Made in de Warande

De Warande heeft een speciale repetitieruimte voor theater- en dansgezelschappen, de Houten Zaal. Als een gezelschap repeteert in deze zaal, krijgt de voorstelling het label 'Made in de Warande'.

reeks Theater en dans premières in de Warande

Woon vier premières in de Warande bij en wij trakteren voor of na de voorstelling op een drankje naar keuze (inbegrepen in je ticket).Je kan deze voorstelling kopen in een voordelige reeks. meer info en reserveren

credits

tekst en spel: Annelore Stubbe en Mieke Laureys
muzikale leiding en compositie: Benjamin Boutreur en Kaspar Schellingerhout
productiehuis: Het Laatste Bedrijf
foto: Jochem Vanden Bussche

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie