do 5 dec 19 20.15

Nachtschade: Aubergine

Muziektheater Transparant + Claron McFadden
do 5 dec 19
20.15
  • do 5 dec 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

In deze voorstelling gaat sopraan Claron McFadden, begeleid door een grote groep muzikanten, op zoek naar de gemeenschappelijke wortels van onze diverse culturen aan de hand van de aubergine. De groente staat symbool voor samenleven in diversiteit. Ondanks de migratie die deze oeroude nachtschade doormaakte, wist de aubergine zich immers steeds aan te passen zonder haar karakter te verliezen.

Samen met documentairemaakster Lisa Tahon legt McFadden deze route in omgekeerde richting af, terug naar de roots van de aubergine in het verre oosten. Ze reist het Middellandse Zeegebied af: Spanje, Marokko, Sicilië, Griekenland en Turkije. Telkens is McFadden te gast bij mensen thuis, leert ze een plaatselijk auberginerecept en oefent ze een traditioneel lied. 'Nachtschade' laat het publiek proeven van de rijke auberginekeuken in combinatie met reisverhalen, een documentairefilm en livemuziek met invloeden uit tal van culturen. Inclusief auberginehapjes!

“Sopraan Claron McFadden dolde in haar nieuwste voorstelling met aubergines en reisverhalen: ze deed het water in de mond lopen, liet haar stem door verschillende culturen dwalen en ontroerde bijna non-stop.”
Annemarie Peeters - De Standaard**** - 22 februari 2017

… de echte kracht van 'Nachtschade: aubergine' ligt in de muziek. De groep muzikanten is weergaloos goed … Ze vangen de verre, vaak onbekende werelden van Spanje, Griekenland, Turkije, Sicilië en Marokko in fantastische en indringende klanken. …

Kester Freriks in Theaterkrant ****

credits

productie: Muziektheather Transparant

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie