Kris Dewitte
za 11 jan 20 - za 15 feb 20

De moeder en de drie soldaten

HETGEVOLG
za 11 jan 20
-
za 15 feb 20
 • za 15 feb 20
  20.15
  HETGEVOLG
 • za 11 jan 20
  20.15
  HETGEVOLG
 • wo 15 jan 20
  20.15 - 21.15
  HETGEVOLG

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.


HETGEVOLG won met ‘De moeder en de drie soldaten’ de Vlaamse Emancipatieprijs. Het Turnhoutse gezelschap herneemt deze voorstelling gebaseerd op de gelijknamige tekst van Ernest Claes.

Een boerderij in de Kempen, in de late herfst van 1917. Een weduwe en haar dochter krijgen van de veldwachter van het dorp de boodschap dat drie Duitse soldaten in de schuur komen logeren, om te herstellen van opgelopen oorlogsleed. Dat zint de moeder niet echt. Het leven op de boerderij is zo al moeilijk genoeg. Heimelijk vreest ze ook voor de ontmoeting van die mannen met haar jonge dochter. Maar nog lastiger om dragen is de wetenschap dat twee van haar eigen zonen dagelijks gevaar lopen aan de IJzer, waar ze tegenover “zulke” Duitsers liggen.


Ernest Claes neemt als uitgangspunt voor ‘De moeder en de drie soldaten’ dat het vreemde je in eerste instantie kan onbehagen of afschrikken, maar je ook in positieve zin kan verrassen. Topactrice Mieke De Groote (‘Het Eiland’, ‘Van Vlees en Bloed’ en ‘Tytgat Chocolat’) vertolkt de rol van de moeder.

credits

regie en bewerking: Stefan Perceval
tekst: Ernest Claes
spel: Mieke De Groote, Arif Tajik, Hassan Tawakoli, Farzad Faizi en Waisuddin Muradi
foto: Kris Dewitte

www.hetgevolg.be

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie