za 25 jan 20 20.15

The Great Belgian Songbook

o.l.v. Jo Hermans
za 25 jan 20
20.15
  • za 25 jan 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

De mooiste nummers uit het nationale erfgoed met de swing van jazz gebracht.

The Great Belgian Songbook is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis, gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor door vier topmuzikanten.


De bezieler van het project is trompettist Jo Hermans, Artist in Residence van dit huis in seizoen 2011-2012. Hij vond dat ook België zijn songbook verdient, naar analogie van het Great American Songbook, de fameuze collectie van Amerikaanse Standards. Jo Hermans bezegelt een aantal Belpoptoppers als nationaal erfgoed. De liedjes worden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. ‘La chanson des vieux amants’ van Jacques Brel krijgt de funk van Quincy Jones, ‘Martine’ van Louis Neefs swingt enkele versnellingen hoger en ‘Somebody that I used to know’ van Gotye wordt hedendaags klassiek. De selectie gebeurde in overleg met Jan Delvaux (Belpop Bonanza).

credits

bugel/trompet: Jo Hermans
toetsen David Thomaeren
cello: Jean-François Assy
drums: Marc Bonne

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie