za 8 feb 20 - zo 9 feb 20

De Waarheid (8+)

Theater Stap & Tuning People
za 8 feb 20
-
zo 9 feb 20
 • za 8 feb 20
  20.15 - 21.15
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg
 • zo 9 feb 20
  15.00 - 16.00
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg

Met een kinderlijke naïviteit viert De Waarheid het kwetsbare leven vol verlangen(s).

In onze maatschappij draait alles om perfectie. Elke afwijking van het normale wordt als een last gezien en het liefst in een hoek geduwd. Daarom strijden Tuning People en Theater Stap voor verscheidenheid en verbeelden ze dromen die nooit zullen uitkomen. Kleurrijk, energiek en vol verrassingen. Met een optocht vol opvallend geschminkte figuren, getooid in potsierlijke kostuums en gewapend met kartonnen karren en bellen. Kunstschilder James Ensor en de Zuid-Afrikaanse beeldend kunstenaar William Kentridge lachen in hun vuistje.

Theater Stap maakt voorstellingen waarin mensen met een mentale handicap centraal staan en brak door met de tv-reeks ‘Tytgat Chocolat’ (VRT, 2017). Het avontuurlijke parcours waarmee Stap tussenschotten opheft, is verwant aan de manier waarop Tuning People verschillende kunstdisciplines samenbrengt. Stap-acteurs dansen namelijk altijd theatraal, acteren heel fysiek en muziek speelt altijd een prominente rol in hun voorstellingen.

eerlijkheid en menselijkheid in zijn meest pure vorm” (Veto)

Première!

Sinds 1985 bouwt Theater Stap zijn voorstellingen op met charisma en het ongeremd, oprecht enthousiasme van zijn acteurs

Knack

credits

concept, choreografie, scenografie en regie: Wannes Deneer, Jef Van gestel en Karolien Verlinden

spel: de acteurs van Theater STAP

muziek: Jochem Baelus

kostuums: Wim Muyllaert

foto: Jef van gestel

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie