vr 14 feb 20 20.15 - 21.45

l'Hommage à Cesária Évora

Cesária Évora Orchestra feat. Lura, Lucibela & Elida Almeida (Kaapverdië)
vr 14 feb 20
20.15 - 21.45
  • vr 14 feb 20
    20.15 - 21.45
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Een virtuoos eerbetoon aan een unieke performer, zo geliefd, bewonderd en gemist.

De grote Kaapverdische zangeres Cesária Évora overleed op 17 december 2011. In 2012 kwamen duizenden mensen bij elkaar om haar te eren in een reeks van memorabele concerten, onder andere in Toulouse, Lissabon en Parijs. Enkele van de grootste zangers in de wereldmuziek sloten zich aan bij de muzikanten die Cesária regelmatig hadden begeleid, en leenden hun stem aan dit ultieme eerbetoon aan de vrouw die bekend staat als The Barefoot Diva.

Na afloop van deze succesvolle tribute concerten beslisten de muzikanten van Cesária om haar repertoire, dat een groot publiek over de hele wereld had weten te betoveren, in leven te houden. Zo vormden Khaly (piano), Totinho (saxofoon), Miroca (percussie), Zé Paris (bas) en enkele anderen het Cesária Évora Orchestra. Samen met dit orkest vertolken drie sterren uit de nieuwe generatie Kaapverdische muziek de songs die Cesaria beroemd maakten: Lura, Elida Almeida et Lucibela.

credits

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie