Shed Mojahid - opera Vlaanderen
vr 3 apr 20 20.15

Bach Studies

Ballet Vlaanderen
vr 3 apr 20
20.15
  • vr 3 apr 20
    20.15
    gratis inleiding om 19.30 uur in Tuinzaal
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

Benjamin Millepied, één van de grootste choreografen van het hedendaagse ballet, maakt een avondvullende voorstelling op muziek van Bach.

Twee iconische composities van Johann Sebastian Bach vormen de muzikale basis van Benjamin Millepieds nieuwe avondvullende balletvoorstelling: ‘Partita Nr. 2’ en ‘Passacaglia voor orgel’. Millepied neemt Bachs compositietechnieken zorgvuldig onder de loep en laat zich inspireren door de de complexe ritmes, canons, fuga’s en het briljante contrapunt van de oude meester.

Benjamin Millepied is exprincipal van het vermaarde New York City Ballet, maar werd bij het grote publiek vooral bekend als de choreograaf van de Oscarfilm ‘Black Swan’. In deze psychologische thriller, over een ballerina bij datzelfde New York City Ballet, danst Millepied als tegenspeler van Natalie Portman, met wie hij in 2012 trouwde.

Naast ex-danser is Millepied ook de oprichter van zijn eigen dansgezelschap L.A. Dance Project en choreograaf voor grote balletgezelschappen. Gevoed door invloeden van meesters als George Balanchine, Jerome Robbins en William Forsythe ontwikkelde hij een virtuose hedendaagse ballettaal met hoge emotionaliteit en rijke betekenislagen.

inleiding

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

artikel 'Waarom Bach blijft inspireren
interview Benjamin Millepied
 

credits

choreografie: Benjamin Millepied
muziek: Johann Sebastian Bach …
decor en belichting: United Visual Artists
kostuums: Alessandro Sartori
instudering: Sebastien Marcovici, Janie Taylor, Rachelle Rafailedes
dansers: Opera Ballet Vlaanderen
foto: Shed Mojahid

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie