Michiel Devijver

Familie

NTGent
za 4 apr 20
20.15
  • za 4 apr 20
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

In 2007 hing een voltallig gezin zich in Calais op: de ouders en hun twee kinderen. Er is nooit een motief gevonden. De afscheidsbrief stelde enkel: 'We zijn te ver gegaan, sorry.' Welke redenen, welke trauma's liggen ten grondslag aan zo'n zelfmoord?

Wat drijft mensen zo ver dat ze hun eigen kinderen doden? Wat gaat er achter zo’n misdaad schuil? Welke wonden werden er geslagen? Na het internationale succes van Five Easy Pieces, een theatervoorstelling waarin kinderen het leven en de misdaden van Marc Dutroux reconstrueerden, en La Reprise, een voorstelling over de moord op homo en moslim Ihsane Jarfi in Luik, maakt Milo Rau nu het derde deel van de Trilogy of Belgian Crimes.


Familie benadert de meest onbevattelijke misdaad die een mens kan plegen vanuit een echte familie: acteurs Ann Miller en Filip Peeters staan als koppel op het podium, maar delen nu voor het eerst in hun leven de bühne met hun twee dochters, Leonce en Louisa (dertien en veertien jaar oud). Samen reconstrueren ze een familiedrama. Ze stellen daarbij het gezin als maatschappelijke constructie in vraag en volgen hen van de eerste date tot de donkerste krochten van de menselijke geest.

Milo Rau is sinds 2018/19 de artistiek directeur van NTGent. In zijn producties mixt hij realiteit en fictie, amateurs en professionele acteurs. Voor Lam Gods, de voorstelling waarmee hij zijn eerste seizoen bij NTGent opende, bracht hij vijftig Gentenaars samen op het podium voor een re-enactment van het befaamde paneel van de gebroeders van Eyck. Rau maakt meer dan 50 theaterstukken, films, boeken en events. Zijn producties waren te zien op alle belangrijke internationale festivals en in meer dan dertig landen. Hij viel verschillende keren in de prijzen. In 2018 ontving hij nog de European Theatre Prize.

Michiel Devijver

credits

REGIE/DIRECTION: Milo Rau
SPEL/CAST: Filip Peeters, An Miller, Leonce Peeters, Louisa Peeters
COACH: Peter Seynaeve
DECOR- EN KOSTUUMONTWERP/STAGE AND COSTUME DESIGN: Anton Lukas
DRAMATURGIE/DRAMATURGY: Carmen Hornbostel
DRAMATURGIE Assistent/DRAMATURGY Assistant: Eline Banken
TAAL/LANGUAGE: NL
BOVENTITTELING/SURTITLES: EN
DECORONTWERP/SET DESIGN:
KOSTUUMONTWERP/ COSTUME DESIGN
PRODUCTIE/PRODUCTION: NTGent
COPRODUCTIE/COPRODUCTION: Romaeuropa Festival / Teatro di Roma-Teatro Nazionale, Künstlerhaus Mousonturm, Frankfurt

gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter
foto: Michiel Devijver

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie