FESTIVAL STIL

The Gyre + plays Leonard Cohen

double bill: Cie Tumbleweed + Sophia Amman
za 25 apr 20
20.15

Tijdens festival 'Stil' kan je een dansduet van Cie Tumbleweed en een concert van Sophia Ammann meemaken op één avond.


Cie Tumbleweed - The Gyre

 
‘The Gyre’ is een duet dat vertrekt van de beweging ‘wandelen’ en evolueert naar een hypnotiserende beleving die je niet onberoerd laat.


Twee lichamen in het schemerdonker lijken te verdwijnen in elkaar. De contouren van twee dansers vervagen subtiel tot één lichaam. In het veranderende licht zie je de twee scherper, cirkelend rond één gemeenschappelijk punt. ‘The Gyre’ zuigt je mee in een onophoudelijke stroom van beweging en is een sterke metafoor voor een liefdesrelatie.


Een meesterwerk dat zowel in zijn radicaliteit als in zijn beheersing doet denken aan de eerste voorstellingen van Anne Teresa De Keersmaeker. De twee dansers bewegen oneindig in cirkels. Elk heeft zijn cirkel, verweven met die van de ander. Micaël Florentz en Angela Rabaglio brengen je geleidelijk aan in een meditatieve en bedwelmende trance. ‘The Gyre’ is een reis die vertelt over hoe je één bent, ook al ben je met twee. De voorstelling is tegelijkertijd minimalistisch als van een gevaarlijke schoonheid.” (Ballroom)


recensie Ballroom
 

The Gyre - Teaser 2 from Tumbleweed on Vimeo.
Made in de Warande

Deze voorstelling werd gemaakt in de Warande en krijgt zo het label 'Made in de Warande'.

Sophia Amman plays Leonard Cohen

Sophia Ammann is een Belgische zangeres met Canadese roots die de voorbije jaren vooral in beeld kwam als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine. Van jongs af aan is Sophia gefascineerd door de muziek van Leonard Cohen. Met ‘Sophia Ammann plays Leonard Cohen’ brengt ze op eigen wijze het werk van Cohen weer tot leven. Live laat ze zich bijstaan door trompettist Jon Birdsong (Black Flower) en zanger Joppe Tanghe (ONS/Fruits of Labor).

reeks Stil

Je kan deze double bill kopen in de voordelige reeks van het festival.
meer info en reserveren

Je kan deze ook kopen in de reeksen Dans II en Dans XL.

sophia amman
Grégoire Verbeke

credits

Cie Tumbleweed - The Gyre

concept en dans: Angela Rabaglio en Micaël Florentz
lichtontwerp en scenografie: Arnaud Gerniers en Benjamin van Thiel
muziek: Daniel Perez Hajdu
coach: Dagmar Dachauer
foto: Flurin Bertschinger

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie